Latvijas tirgos

SIA "Piejūra" apgūst jaunus eksporta tirgus un palielina šprotu pārdošanas apjomus

AgroPols
20.11.2014

Viena no modernākajām zivju pārstrādes rūpnīcām Baltijā - SIA "Piejūra" šā gada pirmajos desmit mēnešos pārdošanas apjomus palielinājusi par 24%. Vienlaikus uzņēmums savu gandrīz simtprocentīgo eksportu uz Krieviju ir spējis diversificēt, pārorientējoties uz Eiropas un citiem tirgiem, un šobrīd vairs tikai 50% no uzņēmuma eksportētās produkcijas tiek vesta uz Krieviju.

SIA "Piejūra" galvenais eksporta produkts ir šprotes eļļā. Šī gada desmit mēnešos uzņēmums ir pārdevis 8 803 724 produktu vienības, kas, salīdzinot 2013.gada attiecīgo periodu, ir par 1 675 294 vienībām jeb 24% vairāk. Salīdzinot šī gada oktobra mēnesi ar pagājušā gada oktobri, uzņēmuma pārdošanas apjomu pieaugums ir vēl lielāks - 56%.

"Jau šī gada sākumā sapratām, ka ir jāveic noteiktas darbības, lai novērstu riskus, jo mūsu produkcija 97% apmērā tika eksportēta uz Krieviju. Šī gada laikā, mērķtiecīgi strādājot, esam atraduši jaunus sadarbības partnerus Eiropā, ASV, Kanādā un NVS valstīs, kuri novērtē produkcijas augsto kvalitāti un ir kļuvuši par mūsu pastāvīgajiem sadarbības partneriem," stāsta Māris Daude, uzņēmuma tirdzniecības un mārketinga vadītājs.

Gads ir bijis ļoti veiksmīgs un šobrīd uzņēmums eksportē savu produkciju uz 22 valstīm. Ar 20 valstīm sadarbība uzsākta tikai šogad, starp tām ir tādas valstis kā Polija, Ukraina, Kazahstāna, Gruzija, ASV, Kanāda u.c.

Uzņēmums nākamā gada pirmajā pusē plāno uzsākt vismaz 60 jaunu produktu ražošanu. Plānots palielināt arī darbinieku skaitu, kurš šī gada laikā pieaudzis par 10%, no 219 līdz 240 darbiniekiem. Līdz ar jauno produktu ražošanas uzsākšanu, SIA "Piejūra" plāno samazināt eksporta apjomus uz Krieviju līdz 30% no kopējā uzņēmuma eksporta apjoma.

"Esam sapratuši, ka, lai pārdotu savu produkciju, svarīgākais ir tās kvalitāte. Mēs redzam, ka mūsu šprotes novērtē ne tikai Krievijā, bet arī Eiropā un pat Amerikā. Tieši tāpēc neredzam šķēršļus, lai turpinātu palielināt pārdošanas apjomus un sāktu ražot jaunus produktus," skaidro Māris Daude.

Šogad uzņēmums ar savu Eiropai izstrādāto zīmolu "AMBERFISH" ir spējis iekļūt vienā no lielākajām tirdzniecības tīklu ķēdēm Polijā - "Carrefour". Drīzumā uzņēmuma ražotnē Liepājas novada Nīcā tiks uzsākta auksti kūpināta laša produktu ražošana pēc unikālas tehnoloģijas un receptūras, kā arī Atlantijas zivju fileju konservi īpašās mērcēs. Tāpat uzņēmums plāno uzsākt tādu zivju pārstrādes produktu ražošanu, kas Latvijā vēl netiek ražoti, taču pēc tiem ir liels pieprasījums Eiropas tirgū.

Par SIA "Piejūra"

Uzņēmums "Piejūra" ir dibināts 1995.gadā Liepājas novada Nīcas pagastā un nodarbojas ar augstākās kvalitātes zivju pārstrādes produktu ražošanu. Uzņēmuma galvenie produkti ir šprotes eļļā un mencu aknu konservi. Uzņēmuma eksports veido 97% no saražotās produkcijas. 2013.gadā un 2014.gadā rūpnīcas modernizēšanā ir investēti 5,2 miljoni eiro.

Informāciju sagatavoja Māris Daude, SIA "Piejūra" tirdzniecības un mārketinga vadītājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana