Latvijas tirgos

PVD informē par Šveices ražotāja bērnu pārtikas atsaukšanu

Agita Klapare, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
15.12.2014

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē, ka Šveices bioloģiskās bērnu pārtikas ražotājs Holle Baby Food GmbH no tirdzniecības atsauc piecu veidu produktus (sausās biezputras bērniem), jo trijos produktu paraugos tika konstatēts neatļauts alkaloīds - atropīns. To apstiprina Eiropas Komisijas Ātrās brīdināšanas sistēmas ziņojumi.

Atropīns pārtikā ir nevēlama ķīmiska viela. Lietojot uzturā iepriekš minētos produktus, var rasties īslaicīgi veselības traucējumi, piemēram, paplašinātas acu zīlītes, sirdsdarbības ritma izmaiņas, mutes gļotādas sausums, aizcietējumi, urīna aizture vai ādas apsārtums. Tā kā atropīns no organisma tiek izvadīts, šie simptomi nav ilglaicīgi.

Ņemot vērā to, ka produkti varētu ietekmēt bērnu veselību, uzņēmums jau ir uzsācis to atsaukšanu no tirgus.

Produkti ir ievesti izplatīšanai Latvijā. Piesārņoto produktu nosaukumi un ražošanas partiju numuri sniegti tabulā:

PVD uzsācis pārbaudes uzņēmumos, lai apturētu attiecīgo produktu izplatīšanu.

Aicinām Latvijas uzņēmējus nekavējoties atsaukt tabulā minētos produktus un pārtraukt to tirdzniecību.

Patērētājiem, kas ir iegādājušies iepriekš minētos produktus, lūdzam nekavējoties pārtraukt produktu lietošanu bērnu uzturā un atgriezt uzņēmumiem, kuros šie produkti tika iegādāti. Veselības traucējumu gadījumos, kas varētu būt saistīti ar iepriekšminētās pārtikas lietošanu uzturā, iesakām vērsties ārstniecības iestādēs.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana