Latvijas tirgos

Prezidentūras viesus cienās ar Latvijas augļu sukādēm un pastilām

AgroPols
19.01.2015

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts vienojies ar SIA "Rāmkalni Nordeco" par īpašu uzkodu - no Latvijas augļiem un ogām ražotu sukāžu un pastilu - pasniegšanu delegāciju dalībniekiem.

"Rāmkalni" veselīgie gardumi top no Latvijā audzētiem produktiem - lielogu dzērvenēm, rabarberiem, upenēm, ķirbjiem, cidonijām, āboliem un mellenēm. Unikāla apstrādes tehnoloģija ļauj gatavošanas procesā saglabāt produktu bioloģiski aktīvās vielas un dabas spēku. Ražotne ir viens no lielākajiem sukāžu un pastilu ražotājiem valstī, ko nodrošina veiksmīga sadarbība ar vietējiem augļu un ogu audzētājiem.

"Mūsu sukādes ir īstena Latvijas dabas garša. Šī ir lieliska iespēja viesiem parādīt kādus veselīgus gardumus ražojam tepat Latvijā. Esam priecīgi, ka varam viesus cienāt ar sukādēm un pastilām. Lai tās dod spēku un veselību darbos un lēmumos," novēl Rāmkalnu saimnieks Viktors Grūtups.

Sukāžu un pastilu asorti jau kalpoja par uzmundrinošu sveicienu Eiropas Komisijas komisāru kolēģijai, kas ieradās uz Latvijas prezidentūras atklāšanas pasākumiem janvāra pirmajā nedēļā. Tāpat arī vairāku ministru neformālo tikšanos laikā citu valstu ministriem būs iespēja iepazīt dabīgu Latvijas garšu un saņemt vitamīnu lādiņu turpmākajam darbam.

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā no 2015. gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam Latvijā norisināsies ap 200 dažāda līmeņa un satura pasākumu - neformālās ES ministru padomes, ekspertu darba grupas, konferences, semināri un citi pasākumi.

Informāciju sagatavoja Linda Jākobsone, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana