Latvijas tirgos

AS "Tukuma piens" - pirmais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas saņēmis "Bordo karotīti"

Armands Artihovičs, A/s "Tukuma piens"
26.01.2015

Viens no Latvijas lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem A/S "Tukuma piens", kā pirmais šīs nozares pārstāvis, saņēmis atļauju, izmantot Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norādi bordo krāsā jeb "Bordo karotīti".

Tā tiek piešķirta tikai tiem pārtikas produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā, kas atbilst paaugstinātas kvalitātes prasībām un nesatur ģenētiski modificētus organismus. Ar šo pārtikas produktu kvalitātes zīmi A/S "Tukuma piens" turpmāk marķēs: "Piens 2%", "Kefīrs 2%", "Saldais krējums 35%", "Skābais krējums 20%", "Biezpiens vājpiena", "Biezpiens 9%" un "Svaigais siers" piena produktus.

"Esam patiesi pagodināti, ka mūsu uzņēmuma ražotajai produkcijai, tiek piešķirta šāda nozīmīga kvalitātes zīme. Domājam, ka "Bordo karotīte", ar kuru turpmāk tiks marķēta daļa mūsu produkcijas, kalpos kā simbols, kas turpinās veicināt mūsu klientu uzticību Latvijā, apliecinot mūsu produkcijas izcelsmi un izejvielu kvalitāti." Saka A/S "Tukuma piens" mārketinga vadītājs Armands Artihovičs.

"Bordo karotītes" idejas autors un virzītājs ir Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija (LPUF). "Bordo karotīte" ietilpst Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā. Patērētāji šos produktus var atpazīt pēc bordo krāsas karotītes ar norādi "Kvalitatīvs produkts", kuras apakšmalā ir uzraksts "Ražots Latvijā", tādējādi apliecinot, ka produkta pilns pārstrādes cikls noticis Latvijā.

"Bordo karotīte ir vēl viens veids, kā mēs varam palīdzēt vietējiem ražotājiem, jo tā ir ne tikai atpazīšanas zīme tiem produktiem, kas ražoti no kvalitatīvām un drošām izejvielām, bet sniedz arī uzņēmumiem papildu priekšrocības valsts un pašvaldību iepirkumos. Aicinu arī citus uzņēmējus būt aktīviem, sekot Tukuma Pienam un pieteikties šīs kvalitātes zīme izmantošanā," atzīst LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

A/S "Tukuma Piens" ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, kas sadarbojas ar 225 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp "Baltais Exports" zīmola svaigos piena produktus, "Baltais EKO" zīmola ekoloģiskos produktus: jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru u.c. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku.

A/s "Tukuma piens"

x

Paroles atgadināšana