Latvijas tirgos

Pērn AS "Balticovo" provizoriskais apgrozījums palielinājies par 8%

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
12.02.2015

Pēc neauditētiem datiem olu un olu produktu ražošanas līdera Ziemeļeiropas valstu reģionā AS "Balticovo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 43 miljoni eiro, kas ir par 8% vairāk nekā 2013. gadā, kad uzņēmums apgrozīja 39,76 miljonus eiro.

"Olu ražošanas apjoms palielinājies par 5%," informē kompānijas valdes priekšsēdētājs Andris Platais. "Apgrozījuma kāpums panākts galvenokārt ilgtermiņa ieguldījumu un modernu putnkopības tehnoloģiju ieviešanas rezultātā. Pagājušā gada sākumā olu ražošana tika uzsākta ar mini voljēru sistēmu aprīkotā putnu novietnē, kuras izveidē tika investēti pieci miljoni eiro. Putnu mājā ir integrēti jaunākie sasniegumi putnkopības tehnoloģijā, tajā atrodas pusmiljons dējējvistu un tā ir lielākā Ziemeļeiropā. Savukārt pērn darbu uzsākusī "Balticovo" rapšu sēklu pārstrādes rūpnīca nodrošinājusi papildus apgrozījuma pieaugumu un 2014. gadā veidojusi jau 6,2% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma," stāsta Andris Platais.

Kopējais investīciju apjoms uzņēmumā 2014. gadā ir 550.000 eiro.

2014. uzņēmumā uzsākta četru jaunu produktu ar pievienoto vērtību ražošana - dabiska, auksta spieduma rapšu eļļa RapsOil, bezglutēna plāno pankūku mīkla un svaigs olu baltums, kas tiek piedāvāti arī mazumtirdzniecībā, savukārt "Balticovo" majonēze, kurā galvenā sastāvdaļa ir svaigas vistu olas, ir pieejama vairumtirdzniecībā HoReCa sektoram.

"2014. gadā esam turpinājuši strādāt tā, lai Balticovo galvenā izejviela - vietējo zemnieku audzētie graudi -, tiktu efektīvi izmantoti augstvērtīgu pievienotās vērtības produktu radīšanā un šādi Balticovo zīmols Latvijas vārdu nestu tālu ārpus Latvijas robežām," apliecina Andris Platais.

No 8.fenbruāra līdz 12.februārim AS "Balticovo" piedalās pasaules lielākajā pārtikas izstādē Dubajā "Gulfood Trade Show" Bez uzņēmumā ražotā pamatprodukta vistu olām šajā izstādē tiek prezentēti arī "Balticovo" jaunākie mazumtirdzniecībai un HoReCa sektoram paredzētie šķidrie olu produkti: olu baltums un pankūku mīklu, kā arī jaunākais produkts - lietošanai gatava olu kulteņa masa.

Visa ražošana "Balticovo" ir pārstrukturēta atbilstīgi Eiropas Savienības 2012. gada 1.janvāra putnu labturības regulai.

Par AS "Balticovo"

AS "Balticovo" ir uzņēmums ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas. Ražotnē notiek pastāvīga produktu kvalitātes kontrole stingrā veterinārā uzraudzībā. Bāzes uzņēmums putnu fabrika "Iecava" dibināts 1972. g., SIA "Balticovo" - 1993. g. Īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju - Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Šobrīd Ziemeļeiropas valstu vidū AS "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Uzņēmuma reorganizācija uzsākta 2004. gadā. Strādājošo skaits 2014.g. - 208 darbinieki. AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC un IFS kvalitātes standartu apliecinājumus. Uzņēmuma pārvaldībā ieviests ISO 31 000 standarts. 2010. g. zīmols "Balticovo" iekarojis otro vietu "Mīlētāko pārtikas zīmolu" topā, kā arī atzīts par efektīvāko lauksaimniecības produkcijas ražotāju Baltijā un otru eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā. AS "Balticovo" atrodas Latvijā, Iecavas novadā.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana