Latvijas tirgos

Zivrūpnieki Briseles izstādē meklēs alternatīvas Krievijas tirgum

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
20.04.2015

Lai palielinātu zivju konservu pārdošanas apjomus Eiropā un atrastu jaunus sadarbības partnerus kā alternatīvu sarūkošajam Krievijas tirgum, Latvijas Zivrūpnieku savienības biedri piedalīsies šonedēļ Briselē notiekošā vērienīgā izstādē "Seafood Expo Global 2015", aģentūru LETA informēja biedrības "Rīgas šprotes" vadītājs Imants Cīrulis.

"Ņemot vērā ģeopolitiskos notikumus saistībā ar Krieviju un tās ietekmes sfērā esošo valstu valūtas kursa svārstības, tādējādi samazinot konservu eksporta apjomus austrumu tirgū, mērķis ir palielināt pašreizējos konservu pārdošanas apjomus Eiropā, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus," sacīja Cīrulis.

Izstādē piedalīsies zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi SIOA "Sabiedrība IMS", AS "Brīvais vilnis", SIA "Gamma-A" un SIA "Karavela".

Uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies kopējā 78 kvadrātmetrus lielā stendā ar vairāk nekā 100 produkcijas veidiem, tostarp "Rīgas šprotes", "Cara šprotes", konservēti laši, mencu aknas, pastētes no lašiem, mencām un kūpinātām zivīm, konservi no Baltijas jūras un okeāna zivīm, zivju kulinārijas izstrādājumi no siļķēm "Matje" un "Gardums".

Zivrūpnieku dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem. Uzņēmumi šajā gadā piedalīsies vēl arī nozares izstādēs maijā Amsterdamā, jūnijā Ņujorkā, septembrī Maskavā, kā arī oktobrī Ķelnē.

Izstāde "Seafood Expo Global 2015" sākas rīt, 21.aprīlī, un ir viena no lielākajiem jūras velšu izstādēm pasaulē, piesaistot jūras velšu pircējus un pārdevējus no vairāk kā 75 valstīm. Kopumā tiks pārstāvētas aptuveni 1600 kompānijas. Izstādē pārstāvētie uzņēmumi piedāvā visplašāko zivsaimniecības produktu un pakalpojumu klāstu.

Biedrībā "Rīgas šprotes" darbojas uzņēmumi "Unda", "Rānda", "Līcis 93", "Sabiedrība IMS", "Brīvais vilnis", "Gamma A", "Karavela" un "Venstpils ZKK".

Biedrības uzņēmumu apgrozījums 2014.gadā pārsniedza 142 miljonus eiro. Tika saražoti 219 miljoni konservu kārbu, tajās skaitā 101 miljons šprotu konservu. Uzņēmumi kopumā pārstrādāja 26 400 tonnas brētliņu, 14 000 tonnas reņģu un 12 200 tonnas dažādu okeāna zivju. Eksportēts tiek virs 97% produkcijas uz vairāk nekā 40 valstīm. Biedrības uzņēmumos kopā tiek nodarbināti 3600 strādājošo.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana