Latvijas tirgos

Par 11,5% pieaudzis pieprasījums pēc "Staburadzes" tortēm

AgroPols
27.04.2015

Šā gada pirmajā ceturksnī būtiski pieaudzis SIA "Staburadze konditoreja" (turpmāk - Staburadze) piedāvāto tradicionālo toršu un jauno produktu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti. Šī gada pirmajos trīs mēnešos ieņēmumi no toršu pārdošanas pieauguši par 11,5% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn.

"Augošais pieprasījums pēc Staburadzes kūkām un tortēm nozīmē, ka cilvēki šogad atļaujas vairāk palutināt sevi, savus mīļos un kopīgi svinēt svētkus, kā arī to, ka pircēji novērtē mūsu produktu kvalitāti, meistaru pieredzi un roku darbu. Pārdošanas rezultāti parāda, ka pircēju gaume attīstās - tie novērtē kā klasiskās tortes, tā arvien biežāk izmēģina ko jaunu un neierastāku saldo mirkļu baudīšanai. Pieaugums novērojams gan tradicionālajām tortēm Skudru pūznis, Cielaviņa un Roko, gan mūsdienīgākām kūku versijām, proti, siera kūkām un biezpiena kūciņām," pārdošanas rezultātu pieaugumu skaidro Dana Erciņa - Užāne, NP Foods Komunikācijas direktore.

Lielāko pieaugumu pēc apgrozījuma naudā piedzīvo šādi pieci Staburadzes produkti: Skudru pūznis (pieaugums +146 %), klasiskā Siera kūka (+103%), torte Roko (+43 %), torte Cielaviņa ar lazdu riekstiem (+35%) un siera kūka ar mellenēm (+24%).

No šajā gadā tirgū ieviestajiem jaunajiem Staburadzes produktiem favorītos izvirzījusies torte Lukss, mazās Selga biezpiena kūciņas Cepumu mājiņas, Siera kūka ar zemenēm, torte Vāverīte un Siera kūka ar šokolādi. Kopumā šā gada sākumā tirgū tika ieviesti 28 jauni Staburadzes produkti.

"Jauno produktu veiksme slēpjas faktā, ka to izstrādē piedalījas paši pircēji. Pērnā gada nogalē veicām apjomīgu tirgus pētījumu sadarbībā ar pētniecības aģentūru TNS, kura rezultātā ieguvām dziļāku izpratni par Latvijas iedzīvotāju vēlmēm un vajadzībām, kuras ņēmām vērā izstrādājot šī gada jaunumus," papildina Dana Erciņa - Užāne.

Joprojām visiecienītāko Staburadzes toršu topa virsotnē nemainīgi atrodas klasiskās vērtības - piecas pircēju iecienītākās tortes ir Cielaviņa, Roko, Cielaviņa ar lazdu riekstiem, Medus kūka Kamenīte un Kristīne.

SIA "Staburadze konditoreja" ir vadošais konditorejas izstrādājumu ražotājs Latvijā, ko 1910. gadā dibināja Vilhelms Ķuze. Uzņēmumā tiek ražoti produkti ar atpazīstamiem un iecienītiem zīmoliem Staburadze, Pedro un Mammas. Piedāvāto produktu klāstā ietilpst tortes, kūkas, kūciņas, žagariņi, kēksi, pīrāgi, sviestmaizes, salāti, picas un gatavās maltītes. Uzņēmums šobrīd eksportē produkciju uz 12 valstīm. SIA "Staburadze konditoreja" pieder SIA "Nordic Partners Food" (NP Foods).

Kā ziņots, šā gada 11.martā noslēdzās norvēģu koncerna Orkla un kompānijas NP Foods" apvienošanās darījums, norvēģiem iegādājoties "NP Foods" piederošos uzņēmumus AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība", SIA "NP Logistics", UAB "Margiris" un SIA "Detente".

Par NP Foods:

SIA "Nordic Partners Food" (NP Foods) ir vadības un attīstības uzņēmums, kas nodrošina administratīvo, pārdošanas un mārketinga funkcijas NP Foods grupas uzņēmumiem Baltijas valstīs. NP Foods grupu veido AS "Laima", AS "Gutta", SIA "NP Foods", AS "Staburadze", SIA "Staburadze konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība", SIA "NP Logistics", UAB "Margiris" un SIA "Detente". Šī gada martā noslēdzās darījums, kurā NP Food 100% iegādājās Norvēģijas koncerns "Orkla".

Par Orkla:

Orkla ir tirgus līderis plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoriju konceptuālo risinājumu piegādē Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Orkla grupai ir arī stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. Orkla ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. Orkla apgrozījums 2014.gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 000 darbinieku.

Informāciju sagatavoja Dana Erciņa-Užāne, "NP Foods" komunikācijas direktore.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana