Latvijas tirgos

"Rosseļhoznadzor" inspektori pārbaudīs piecus Latvijas zivju konservu ražotājus

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
18.05.2015

Lai saistībā ar zivju konservu kvalitāti inspicētu Latvijas ražošanas uzņēmumus, kuri eksportē produkciju uz Krieviju, pirmdien, 18. maijā, Latvijā ieradušies četri Krievijas federālā veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" inspektori.

Saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju Krievijas inspektoru pārbaužu sarakstā iekļauti uzņēmumi "Gamma A", "Unda", "Rānda", "Līcis 93" un "Roja F.T.C.".

Tāpat zināms, ka delegācijas vidū nav inspektoru no Baltkrievijas, Kazahstānas un Armēnijas, kā iepriekš tika ziņots. Latvijā ieradušies dienesta inspektori no Murmanskas, Brjanskas un Tjumeņas apgabaliem.

Tikmēr Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis LETA apliecināja, ka Krievijas inspektoru vizīte ilgs līdz nedēļas beigām, savukārt vēl četri zivju pārstrādes uzņēmumi, kuriem pagaidām nav Krievijas eksporta sertifikāta, labprātīgi izteikuši vēlmi uzņemt pie sevis minēto delegāciju.

"Šorīt tikāmies ar inspektoriem un saskaņojām nedēļas darbības plānu - vizīte ilgs līdz 23.maijam. Inspektoru sarakstā iekļauti pieci uzņēmumi, bet saskaņā ar vēl četru uzņēmumu vēlmi esam papildinājuši sarakstu ar šiem ražotājiem. Ja "Rosseļhoznadzor" vadība Maskavā akceptēs papildināto sarakstu, inspektori uzņēmumos ieradīsies. Taču lēmumu par atļauju eksportēt uz Krieviju pieņems ne jau šīs vizītes laikā, to pēc vizītes lems Krievijas dienesta centrālais aparāts," atzina PVD vadītājs

Viņš arī norādīja, ka inspektori apmeklēs arī Rīgas ostas veterinārās robežkontroles punktu un zinātniskā institūta "Bior" references laboratoriju.

Kā ziņots, "Rosseļhoznadzor" inspektoru vizīte bija paredzēta jau 2014.gada augustā, tomēr tā negaidot tika atcelta, pamatojot lēmumu ar "izmaiņām ārvalstu uzņēmumu inspekciju plānā".

Savukārt šoreiz pirms inspektoru ierašanās Krievijas puse norādīja, ka pārbaudes nepieciešamas, jo tiekot atklāts arvien vairāk cilvēka veselībai bīstamas produkcijas, kas ražota Latvijas, kā arī Igaunijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Uzņēmumus, kuros veikt pārbaudes, Krievijas inspektori nosaka pēc izvēles, to iepriekš nesaskaņojot.

Pēdējā Krievijas "Rosseļhoznadzor" inspektoru vizīte Latvijā bija 2011.gada pavasarī.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana