Latvijas tirgos

"Rimi": Pirms Līgo svētkiem pieprasījums pēc sašlikiem un marinētiem produktiem pieaudzis par 24%

Laura Podskočija, Rimi Latvia
18.06.2015

Tuvojoties Līgo svētkiem, Latvijas iedzīvotāji savā ēdienkartē iekļauj dažādus svētku gardumus - kā liecina veikalu tīkla Rimi pārdošanas rādītāji, līdz ar pirmajām siltajām dienām izteikti pieaudzis apgrozījums šašlikam un cepamdesiņām. Jau šī gada maijā, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, pieprasījums pēc šašlikiem un marinētiem produktiem pieaudzis par 24%.

Kā liecina pārdošanas rādītāji, Rimi klienti biežāk izvēlās jau iecienītas un tradicionālas marinādes un garšas, vistas un cūkgaļas marinādes izvēloties līdzvērtīgi. Izteikts līderis pircēju vērtējumā ir Rimi ražotais cūkgaļas "Šašliks Savējiem", tam seko "Šašliks grilētājiem" un "Lido" kakla karbonādes klasiskais šašliks. No Rimi sarūpētajiem jaunumiem pieprasītākie ir tītara gaļas šašliki majonēzes un granātābolu marinādē, cāļa fileja un stilbiņi medus-sinepju marinādē, kā arī cūkas ribas amerikāņu BBQ mērcē. Šogad pirmssvētku laikā ir pieaudzis arī pieprasījums pēc marinētiem liellopa steikiem piparu marinādē.

Svētku laikā Latvijas iedzīvotāji visbiežāk iecienījuši tradicionālus ēdienus, taču arvien biežāk gardēži izvēlas palutināt sevi ar neparastām ēdienu garšām. Tāpēc šogad Rimi ir paplašinājis piedāvājumu ar tādiem labumiem kā vistas šašliku vidusjūras un medus, sinepju marinādē un svaigajā brūkleņu un melleņu marinādē, pieejama arī marinēta aitas gaļa un marinētas pīles produkti - pīles gaļas medaljoni Burgundiešu marinādē un pīles tulpītes.

"Lai arī šašliku un cepamgaļas cienītāji parasti izvēlas pārbaudītas un tradicionālas garšas, Līgo svētku laikā iedzīvotāji labprāt eksperimentē ar vienu no galvenajiem svētku našķiem - sieru. Dāvanā gardēžiem Rimi šogad ir sarūpējis pēdējos gados visbagātīgāko siera klāstu - 400 siera šķirnes, tai skaitā ap 50 šķirņu sierus speciāli Līgo galdam. Tāpat šogad īpaši iepriecināsim arī savus Mans Rimi kartes īpašniekus vārdā Līga un Jānis, kuri saņems 5% atlaidi vienam svētku pirkumam no 19.jūnija līdz 24.jūnijam. Pēc pēdējo gadu novērojumiem varam teikt, ka pircēji novērtē ne tikai klasiskas vērtības, bet labprāt eksperimentē ar dažādām garšu niansēm, izmēģinot jaunus siera veidus, piemēram, iecienīti ir sieri ar kanēli, mandelēm, amoliņu un ķirbju sēklām," skaidro Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte - Kupre.

Tāpat tradicionāli pirmssvētku nedēļā un Jāņu dienās ievērojami palielinās alus pārdošanas rādītāji. Pircēji pievērš uzmanību alus kvalitātei, tāpēc visbiežāk svētkos bauda savas iecienītākās šķirnes, kā arī nereti izvēlas ko jaunu no vairāk nekā 200 alus šķirnēm Rimi sortimentā, lai svētkos novērtētu vēl neizmēģinātu garšas buķeti. Tāpēc šogad Rimi piedāvājumā iekļauti vairāki sezonas jaunumi: "Valmiermuižas Kviešu alus", Iļģuciema dzērveņu, ķiršu, upeņu vai klasiskais medalus, "Lielvārdes Citra alus", "Aldara Rietumu eils" un citi smeķīgi jaunie ali.

Interesanti, taču gatavojoties Līgo svētkiem, kad svinētāju ēdienkartē tradicionāli nozīmīgu lomu ieņem Jāņu siers, alus un grilējumi, iedzīvotāji neaizmirst par tādu savu iecienīto gardumu kā torti "Cielaviņa". Tāpat viens no Līgo svētku pirktākajiem produktiem ir svaigs lasis, pieaug arī pieprasījums pēc dažāda veida gaļas un zivju kūpinājumiem, kā arī dažāda veida pīrādziņiem.

Rimi Latvia

x

Paroles atgadināšana