Latvijas tirgos

"Lielzeltiņi" darbību nākotnē koncentrēs uz broileru audzēšanu

Iveta Bikse, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
29.07.2015

Lai uzlabotu ražošanas efektivitāti un produktu konkurētspēju gan vietējā, gan ārvalstu tirgū, viens no Latvijā vadošajiem putnu gaļas ražotājiem SIA "Lielzeltiņi" veic izmaiņas ražošanā. Izmaiņu rezultātā tiks nodalītas broileru audzēšanas un produktu ražošanas funkcijas, un SIA "Lielzeltiņi" darbību nākotnē plānots pakāpeniski koncentrēt uz broileru audzēšanu.

Pārmaiņu ietvaros "Lielzeltiņi" kautuves un sadales funkcijas, kas līdz šim tika veiktas ražotnē Bauskā, tiks pakāpeniski pārnestas uz AS "Putnu fabrika Ķekava" ražotni Ķekavā. Pārejas process tiks uzsākts augustā.

"Pārmaiņas ražošanas struktūrā ir mērķtiecīgs solis, kas ļaus mums būtiski uzlabot abu uzņēmumu darbību un koncentrēt investīcijas, vienlaikus pilnībā izmantojot uzņēmumu ilgo pieredzi un zināšanas putnu gaļas ražošanā. Tas savukārt sniegs nozīmīgu labumu ražošanas procesu efektivitātē, darba vides uzlabošanā un veicinās iespējas attīstīt jaunus produktus. Tādējādi varēsim daudz veiksmīgāk konkurēt gan vietējā, gan starptautiskā tirgū," saka SIA "Lielzeltiņi" un AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"Darbinieki ir mūsu galvenā vērtība, tādēļ visiem Bauskas ražotnes kautuves darbiniekiem pēc 1.augusta tiks nodrošināta darba vieta "Putnu fabrika Ķekava" kautuvē. Ņemot vērā, ka lielākā daļa darbinieku dzīvo Bauskā, visiem darbiniekiem nodrošināsim centralizētu bezmaksas transportu uz ražotni. Tāpat darbiniekiem tiks saglabāts Bauskā uzkrātais darba stāžs," saka A.Vilcmeiers.

"Putnu fabrika Ķekava" un "Lielzeltiņi" ir vienīgie putnu gaļas lielražotāji Latvijā, kas ražo vistas gaļas produkciju no pašu audzētiem putniem, kuru kopskaits abās ražotnēs sasniedz 1,7 miljonus.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana