Latvijas tirgos

Bioloģiski audzēta gaļa, bezglutēna produkti, jogurta saldējums - vietējo ražotāju neapgūtais potenciāls

Inga Bite, Rimi Latvia
22.09.2015

Latvijā ražotās produkcijas īpatsvars Rimi veikalu tīklā ir ļoti augsts un tādās kategorijās kā piens, dārzeņi, maize pārsniedz pat 80% sortimenta. Taču ir kategorijas, kurās pircēju pieprasījums ir lielāks nekā pašmāju ražotāju piedāvājums, liecina Rimi Latvia pārdošanas rādītāji un klientu aptaujas. Bioloģiskas izcelsmes gaļa, bezglutēna produkti, jogurta saldējumi - šīs ir tikai dažas no produktu grupām, kurās pircēji vēlētos redzēt daudz plašāku vietējo ražotāju piedāvājumu, jo pašlaik tas ir nepietiekams vai pat nav nemaz.

Kā liecina veikalu tīkla pārdošanas rezultāti, iegādājoties maizi, olas, piena produktus, jogurtus, gaļas izstrādājumus, alus un zivis, pircējiem īpaši būtiska ir to izcelsme, tāpēc priekšroka tiek dota tieši Latvijā ražotajai produkcijai. Tāpat aizvien mērķtiecīgāk vietējie ražojumi tiek pieprasīti, iegādājoties tādus nišas produktus kā eko piena produkti, kazas siers, bioloģiskas izcelsmes liellopa, teļa, truša, tītara gaļa, mazkaloriju produkti.

"Ir virkne kategoriju, kur piedāvājums no Latvijas pārtikas ražotājiem ir nepietiekams vai pat nav nemaz, un skaidri iezīmējas brīvas nišas vietējiem uzņēmējiem. Tā, piemēram, laikā, kad kopējais maizes patēriņš samazinās, pieaug pieprasījums pēc tradicionālās rudzu maizes. Tāpat palielinās interese par Latvijā ražotām brokastu pārslām, dabīgām sulām, ievārījumiem un zefīriem. Savukārt izteikts deficīts ir pēc bioloģiski audzētas gaļas, kā arī jogurta un bezglutēna saldējuma, jo Latvijas ražotāji produkciju šajā kategorijā nepiedāvā," stāsta Rimi Latvia kategoriju vadības departamenta direktors Milans Blūms.

Lai stiprinātu Latvijas produktu noietu, sniegtu atbalstu pašmāju ražotājiem, atklājot augsta potenciāla nišas un iedvesmojot tos izstrādāt aizvien jaunus, cilvēku gaidītus produktus, Rimi ir uzsācis vietējo uzņēmēju atbalsta kampaņu Latvijas gardākie stāsti. Tās ietvaros izveidota īsfilmu sērija par dažādu iemīļotu produktu ražotājiem, reizē arī izglītojot Latvijas ražotājus un zemniekus par izaugsmes iespējām veikalu tīklā.

Video īsfilmas iespējams noskatīties Rimi Gardēžu mājaslapā Gardezi.lv. Līdzās video stāstiem iespējams lasīt arī plašākas intervijas ar pašmāju uzņēmējiem. Tāpat pieejami vairāki desmiti gardu recepšu, kas uzskatāmi demonstrē, cik dažādas maltītes iespējams pagatavot no rupjmaizes, kvalitatīviem zivju un gaļas produktiem, pašmāju piena, siera, kā arī vietējiem dārzeņiem un citiem Latvijas gardumiem. Katru nedēļu līdz pat Latvijas dzimšanas dienai esošajiem stāstiem pievienosies kāds jauns video stāsts par uzņēmīgiem un iedvesmojošiem Latvijas ražotājiem.

Rimi Latvia

x

Paroles atgadināšana