Latvijas tirgos

Ieguldot 1,7 miljonus eiro, "Laima" attīsta konfekšu ražošanu

Dana Erciņa - Užāne, Orkla Confectionery & Snacks Latvija
19.11.2015

Ieguldot kopumā EUR 1 772 000, saldumu fabrikā "Laima" darbu uzsāk jaunākās paaudzes konfekšu ražošanas iekārta un konfekšu pakošanas robots, kas iegādāti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu ietvaros. Ražošanas procesu tehnoloģiskā modernizācija ļaus "Laimai" uzlabot darbību, attīstīt jaunus produktus un palielināt eksporta apjomus.

"Jaunā ražošanas iekārta mums paver vēl nebijušas iespējas radīt jaunus un interesantus produktus, un turpināt iepriecināt "Laima" produktu cienītājus. Pašlaik notiek jauno produktu izstrāde, lai jau nākamajā gadā mēs varētu laist klajā jaunus un nebijušus produktus kā vietējā, tā eksporta tirgos," komentē Dana Erciņa-Užāne, "NP Foods" Komunikācijas direktore.

Pateicoties jaunajai ražošanas iekārtai, "Laima" varēs attīstīt jaunus produktus un dažādot produkciju konfekšu kārbu, sveramo konfekšu un šokolādes batoniņu segmentos, vienlaikus palielinot ražošanas jaudas un apmierinot pieaugošo pieprasījumu kā vietējā, tā eksporta tirgos. Dānijā ražotā konfekšu ražošanas iekārta iegādāta "Augstas pievienotās vērtības produktu attīstības" projekta ietvaros par kopējo summu EUR 1 237 000.

Savukārt Vācijā ražotais konfekšu iepakošanas robots, kas iegādāts "Konfekšu iepakošanas tehnoloģiskā procesa robotizācijas" projekta ietvaros, ļaus ātrāk un efektīvāk veikt produktu iepakošanu, kā arī uzlabot produktu kvalitāti. Konfekšu iepakošanas robota iegādē ieguldīti EUR 535 000 EUR.

Attīstības projektu kopējās attiecināmās izmaksas ir 1 772 000 EUR un Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums ir 45%.

Par Laima:

Laima ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā un šogad atzīmē 145 gadu jubileju. Šobrīd Laima ir vienīgais šokolādes ražotājs Baltijas valstīs, kas izvērsis eksportu vairāk nekā 37 pasaules valstīs – ASV, Kanādā, Ķīnā, Izraēlā, Lielbritānijā, Īrijā, Krievijā, Baltkrievijā, Azerbaidžānā, Kazahstānā un Turkmenistānā. Eksporta apjomi kopumā veido 15% no saražotās produkcijas.

Par Orkla:

Orkla ir tirgus līderis plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādē Ziemeļvalstīs un Baltijas reģionā. Orkla grupai ir arī stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Indijā, Čehijā un Austrijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā. Orkla ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. Orkla apgrozījums 2014.gadā bija 30 miljardi NOK (3,41 miljardi EUR), grupā strādā 13 000 darbinieku.

Orkla Confectionery & Snacks Latvija

x

Paroles atgadināšana