Latvijas tirgos

"Rimi" veikalos sāk tirgot jaunās ražas Latvijas tomātus

Inga Bite, Rimi Latvia
20.11.2015

Pirmdien, 16. novembrī, "Getliņi EKO" atklāj jauno 2015. gada rudens tomātu sezonu. 24'500 tomātu stādi "Getliņu" siltumnī-cās tika stādīti 2015. gada septembrī un nodrošinās ražu no novembra līdz pat nākamā gadam augusta nogalei. Šajā sezonā "Getliņi" piedāvās baudīt divas jau ierastās un iecienītās tomātu šķirnes, kā arī piedāvā četras jaunas tomātu šķirnes.

"Getliņi" tomātus šobrīd var iegādāties tikai uzņēmuma specializētajā veikalā poligonā "Getliņi", Kaudzīšu ielā 57, Stopiņu novadā darba dienās no plkst. 11.00 - 19.00. Jau drīzumā, pieaugot tomātu ražas apjomam, tos varēs iegādāties arī Latvijas iecienītāko pārtikas tirgotāju ķēdēs.

Uzņēmums plāno, ka šajā sezonā tiks novāktas ap 390 tonnas tomātu, nedēļā pircējiem piedāvājot ap 16-18 tonnas tomātu. Šajā sezonā "Getliņi" turpina audzēt jau iecienīto dzelteno tomātu šķirni "Beorange", kas jau ir kļuvusi par "Getliņi" atpazīstamības zīmi. Tāpat arī rozā tomātu šķirni "Haiku", ar kuru uzņēmums iepazīstināja pērnā sezonā un kurai raksturīga aveņu jeb rozā krāsa un atsvaidzinoši salda garša. "Getliņi" agronoms šosezon ir izvēlējies 4 jaunas tomātu šķirnes. Lielo tomātu šķirni "Vērša sirds", kas tiek raksturota kā tipiska sviestmaižu tomātu šķirtne. Sarkano tomātu šķirne "Amorosa" ir vidēji lieli tomāti, 30-40 gramus smagi. Klāstu papildina arī sarkano tomātu šķirnes "Managua" un "Foronte".

Otrdien, 17.decembrī "Getliņi EKO" agronoms Guntars Strauts piedāvās baudīt jaunās sezonas tomātu šķirnes, kā arī atbildēs uz visiem jautājumiem par "Getliņu" tomātiem, to augšanas procesu, šķirnēm, kvalitāti un īpašībām u/v "Stokmann" pārtikas nodaļā no plkst. 16.00 - 19.00. Agronoms aicina uz sarunu arī ikvienu tomātu audzētāju, jo ir gatavs dalīties pieredzē un ieteikumus par tomātu audzēšanu.

Par Getliņi Eko

SIA "Getliņi Eko" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā "Getliņi" veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu. Siltumnīcu izveide un tomātu audzēšana ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. Energobloka saražotais siltums tiek izmantots "Getliņi Eko" siltumnīcu apsildei, nodrošinot ideālu vidi lauksaimnieciskajai ražošanai gada aukstajos mēnešos. Siltumnīcu izveide poligona teritorijā, kur elektrības ražošanas rezultātā rodas siltums, ir reti izplatīta, bet pārbaudīta videi draudzīga pieredze citos Eiropas poligonos. To īsteno tādas valstis kā Holande un Zviedrija.

Informāciju sagatavoja Linda Vītola-Barānova, "Getliņi Eko" pārstāve.

Rimi Latvia

x

Paroles atgadināšana