Latvijas tirgos

Izvēlies vietējo – atbalsti savas valsts ražotājus

Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
30.11.2015

Novembra vidū sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu, Latvijas Lauku Konsultāciju un izglītības centru un Latvijas Cūku audzētāju asociāciju notika vietējās cūkgaļas popularizēšanas pasākums, degustācija – gardēžu vakariņas. Pasākuma sauklis ”Izvēlies Latvijā ražotu cūkgaļu”. Vakara moderators Valmiermuižas restorāna šefpavārs Dzintars Kristovskis, kura mērķis ir radīt tīru, simtprocentīgu vietējo produktu virtuvi.

Pasākumā piedalījās mediju pārstāvji, ražotāju, pārstrādātāju, kā arī organizāciju pārstāvji, lai ne tikai degustētu un iepazītos ar Latvijā ražotas cūkgaļas daudzveidīgajām pagatavošanas iespējām, bet izzinātu kāds ir cūkgaļas ceļš līdz patērētājam, līdz ar to veidojās interesantas un izzinošas diskusijas par cūkkopības nozari kopumā. Pasākuma laikā klātesošajiem bija iespēja nobaudīt dažādus cūkgaļas ēdienus „no šņukura līdz astei”, parādot, ka cūkgaļa nav tikai karbonāde vai kotlete, bet gan daudzpusīga, neierobežota māksla izpausties un galu galā iegūt ne tikai veselīgu maltīti, bet arī atbalstīt savus ražotājus - Latvijas lauksaimniekus, cilvēkus, kas nodrošina lauku ekonomisko aktivitāti, maksā valstij nodokļus un ražo produkciju.

Lai informētu patērētājus - būtu vieglāk atrast un uzzināt par Latvijas cūkgaļas ražotājiem, Latvijas Cūku Audzētāju asociācija ir izveidojusi un izvietojusi mājas lapā www.lcaa.lv  Latvijas cūkgaļas ražotāju interaktīvo karti, kurā atzīmēti vietējie cūkgaļas ražotāji. Kartē pievienota arī kontaktinformācija, lai būtu iespējams ērti sazināties un vienoties par produkcijas iegādi. Karte tiks regulāri atjaunināta.

Latvijas cūkgaļas ražotāju interaktīvā karte pieejama šeit: http://www.lcaa.lv/actual-news/products/246-latvijas-c%C5%ABkga%C4%BCas-ra%C5%BEot%C4%81ji

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana