Latvijas tirgos

Vidzemē uzsākta tomātu stādīšana

AgroPols
19.01.2016

Lielākais tomātu un gurķu audzētājs Vidzemē, Z/S "Kliģeni", uzsācis jauno tomātu stādīšanu. Paredzams, ka pirmā raža jau tiks ievākta marta beigās.

Tomātu stādīšanu Z/S "Kliģeni" sākusi par mēnesi agrāk, nekā citus gadus. Izvēlētas ir pircēju iecienītās šķirnes; dzeltenie plūmju tomāti un sarkanie lielaugļu tomāti. Kopumā iestādīts pus hektārs, savukārt vēl 2,5 hektārus paredzēts stādīt kā ierasts februārī. Pērn uzņēmums strādājis ar 1,8 milj lielu apgrozījumu un tam izdevies paplašināt tirgus daļu Latvijā, piedāvājot dabīgi audzētus tomātus un gurķus.

"Lēmums stādīt tomātus par mēnesi agrāk saistīts ar produkta veiksmīgo realizāciju pagājušajā sezonā - interese no patērētājiem par vietējo tomātu bija pietiekami augsta. Šogad plānojam palielināt ražas apjomu par 5 procentiem, kā arī nodrošināt garāku audzēšanas sezonu," saka saimniecības vadītājs Aleksandrs Raubiško.

Z/S "Kliģeni" dibināti 1992.gadā, specializējas tomātu, gurķu, ziedu audzēšanā, izplatot produkciju ar zīmolu "Dārznieks". Saimniecība nodarbina 46 darbiniekus. "Kliģenu" stikla siltumnīcas aizņem 4, hektārus, kur izaudzētas vidēji 410 tonnas gurķu un 720 tonnas tomātu.

Informāciju sagatavoja Reinis Reķis.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana