Latvijas tirgos

"Limbažu siers" ražošanas attīstībā investē 153 819 eiro

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
05.02.2016

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Limbažu siers" modernizē ražošanu, iegādājoties iekārtas siera ražošanai un sūkalu pārstādei par kopumā 153 819 eiro, liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tajā teikts, ka uzņēmums par 90 000 eiro iegādāsies siera ražošanas iekārtu ar ietilpību līdz 10 000 litru produkcijas. Iekārtu uzņēmumam piegādās Bulgārijs kompānija "EOOD Nikos Hranengineering".

Tāpat par 63 819 eiro tiks iegādāts piena un siera sūkalu separators, kurš apstrādā līdz 10 000 litru piena stundā. Šo iekārtu piegādās Iecavas novada saimniecība "Malas Lauči".

Abi iepirkumi veikti, izmantojot Lauku atbalsta dienesta administrēto Eiropas Savienības fondu programmu "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Kā ziņots, "Limbažu siers" 2014.gadā strādājis ar 7,84 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir vairāk nekā divkārtīgs pieaugums salīdzinājumā ar 3,24 miljonu rādītāju pirms gada, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums arī izkļuvis no 913 195 eiro zaudējumiem un 2014.gadā strādājis ar 145 398 eiro peļņu.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmums turpināja veiksmīgi sākto siera un siera izstrādājumu eksportu uz Krieviju līdz brīdim, kad kaimiņvalsts augustā ieviesa pārtikas embargo. Taču operatīvi tika sameklēti jauni tirgi, un uzņēmums sāka produkcijas realizāciju uz Kazahstānu, Baltkrieviju, kā arī Zviedriju un Vāciju.

Šogad plānots palielināt piena pārstrādes jaudu līdz 250 tonnām dienā.

Kā ziņots, "Limbažu siera" nosaukums līdz 2014.gada 1.aprīlim bija AS "Limbažu piens". Iepriekš, 2013.gada 1.februārī, uzņēmums pārtrauca darbu, jo noliktavās bija izveidojusies siera pārprodukcija. Pēc desmit mēnešu dīkstāves uzņēmumu iegādājās viens no akcionāriem, atjaunojot uzņēmuma darbību, kas turpmāk orientēta tikai uz eksportu.

Kā toreiz sacīja uzņēmuma direktors, pašreizējais valdes priekšsēdētājs Ēvalds Putniņš, "Limbažu siers" ražos "Mozarella" tipa sieru eksportam.

Vienlaikus viņš ne apstiprināja, ne arī noliedza neoficiālo informāciju, ka "Limbažu piena" jaunie investori ir Nīderlandē dzīvojoši Krievijas pilsoņi. "Sadarbības partneri ir krievu tautības uzņēmēji, tomēr būtībā nav svarīgi, kurā valstī viņi bāzējas," atzina Putniņš.

"Limbažu siera" pamatkapitāls ir 3,370 miljoni eiro, uzņēmums nodarbina 40 darbiniekus.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana