Latvijas tirgos

„CIDO Grupa” saņēmusi “Bordo karotītes” sertifikātu jau 14 produktiem

AgroPols
23.05.2016

Vadošais dzērienu ražotājs Baltijā SIA „CIDO Grupa” saņēmis “Bordo karotītes” sertifikātu jau 14 produktiem, tādā veidā uzsverot vietējā ražotāja statusu.

“Bordo karotītes” sertifikāts “CIDO” sulām un nektāriem, kā arī “Mangaļi” dabīgajam minerālūdenim un avota ūdenim apliecina pircējiem, ka produkts ir ražots Latvijā. Ņemot vērā globalizācijas tendences, arvien vairāk uzņēmumu vietējās izcelsmes zīmolus izvēlas ražot ārpus Latvijas. “Bordo” zīme sniedz garantiju pircējam, ka produkta ražošanas valsts ir Latvija, tas ir vietējs produkts un tā ražošanā izmantots vietējais darbaspēks.

Inese Lielpinka, SIA „CIDO Grupa” pārstāve: “Lielākā daļa no produktiem, kurus sertificējam ar “Bordo karotītes” sertifikātu, ir pieejami bērniem skolās. Mums kā ražotājam ir svarīgi uzsvērt, ka esam ne tikai Latvijas zīmols, bet arī produkti ir ražoti Latvijā. Augsti novērtējam arī to, ka valsts politika ir veidota atbalstoša Latvijā ražotiem produktiem – sertificētiem ar “Bordo karotīti” produktiem ir priekšrocības valsts un pašvaldību iepirkumos, iegūstot papildu punktus par produktu atbilstību Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasībām. Nākotnē plānojam paplašināt to produktu klāstu, kurus sertificējam ar šo kvalitātes zīmi. Jāmin, ka mūsu skatījumā tas kļūst par arvien vērtīgāku ieguldījumu un priekšrocību attiecībā pret tiem vietējiem zīmoliem, kas tomēr netiek ražoti Latvijā. ”

„Bordo karotītes” mērķis ir veicināt kvalitatīvas vietējās izcelsmes pārtikas pieejamību vietējā tirgū un ar pārtikas kvalitātes shēmas palīdzību atbalstīt produktu ražotājus, kā arī veicināt vietējo preču un pakalpojumu īpatsvara palielināšanu publiskajos iepirkumos.

Tās idejas autors un virzītājs ir Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija. „Bordo karotīte” ietilpst Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā, un to var iegūt produkti, kas atbilst paaugstinātas kvalitātes prasībām un kuru pilns pārstrādes cikls notiek Latvijā. Produktu saraksts ar “Bordo karotītes” zīmes ieguvējiem atrodams Pārtikas un veterinārā dienesta mājas lapā http://www.pvd.gov.lv/lat/lab_izvlne/registri/partikas_kvalitates_shemu_regi .

Par „Cido Grupa”

SIA „ Cido Grupa” ir vadošais dzērienu ražotājs Baltijā, kura produktu portfelī ietilpst gan sulas, nektāri un sulu dzērieni, gan dabīgais minerālūdens un dzeramais ūdens, gan alus.

SIA „ Cido Grupa” kapitāla daļu īpašnieks ir Dānijas akciju sabiedrība „Royal Unibrew”. 2014.gadu „ Cido Grupa” noslēdza ar 55,9 miljonu eiro lielu apgrozījumu , kas ir labākais uzņēmuma finanšu rezultāts.

Informāciju sniedza: Inese Lielpinka, SIA „Cido Grupa” pārstāve

AgroPols

x

Paroles atgadināšana