Latvijas tirgos

AS "Balticovo" uzsāk jaunās ražas graudu iepirkšanu

Armands Šterns, A/s "Balticovo"
01.08.2016

Pirmdien, 1.augustā, AS Balticovo uzsāk šā gada graudu ražas pieņemšanu no vietējiem graudkopjiem. Šogad, tāpat kā pērn, plānots iepirkt 90 tūkstošus tonnu graudu, no kuriem 70 tūkstoši būs mieži un kvieši, bet 20 tūkstoši tonnu - rapša sēklas. Visi iepirktie graudi ir vietējās izcelsmes un tiek izmantoti lopbarības pagatavošanai lai nodrošinātu ar barību uzņēmuma 2,8 miljonus dējējvistu. Lopbarības graudi veido līdz 70% no vistu un jaunputnu barības.

AS "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vadims Vlasovs pastāstīja: Plānojam, ka šā gada graudu iepirkums būs līdzīgs pērnajam gadam, jo ir pazīmes, ka ražība un cenu līmenis būtiski neatšķirsies no 2015.gada. Joprojām, ietekmi atstājusi pērnā gada īpaši bagātīgā graudu raža, kad uz izdevīgākiem noteikumiem iepirkām rekordlielus graudu krājumus ziemai. Sākoties graudu pieņemšanas sezonai, tāpat kā daudziem graudu iepircējiem, graudu apcirkņi vēl nav tukši arī mūsu uzņēmumā.

Esam strādājuši lai uzlabotu un paātrinātu graudu pieņemšanas procesu. Pērn tika uzstādīts jauns un ātrāks graudu transportieris sausajiem graudiem, bet divi veci graudu tīrītāji nomainīti pret vienu daudz jaudīgāku. Šie uzlabojumi ļaus paātrināt graudu pieņemšanas ātrumu un pilnveidot graudu attīrīšanas un kaltēšanas procesus.

Šogad esam ieviesuši arī tādu līgumu slēgšanu ar zemniekiem, kad fiksējot cenu ražas laikā, graudus iespējams piegādāt arī vēlāk.

Lai taupītu zemniekiem tik dārgo laiko graudu kulšanas periodā, esam izveidojuši interneta lapu www.balticovo.lv/graudi, kurā vienuviet ir visa aktuālā informācija par graudu iepirkšanu. Tostarp, šajā mājaslapā ir tiešsaistes video straumējums par transportlīdzekļu rindu, kas mēdz veidoties intensīvos graudu kulšanas periodos starp lietavām. Izmantojot mobilo tālruni, pirms graudu piegādes uz Balticovo, zemnieks var noskaidrot vai neveidojas transportlīdzekļu rinda būdams kaut vai kombainā uz sava lauka.

Iepriekš jau ziņots, olu un olu produktu ražošanas līdera Ziemeļeiropas valstu reģionā AS "Balticovo" apgrozījums 2015. gadā bija 45,9 miljoni eiro, bet peļņa 5,6 miljoni eiro. 2015. gadā saražotas 620 miljoni olu, kas ir 9% vairāk nekā 2015. gadā. Eksports 2015.gadā veidoja 65% no uzņēmuma apgrozījuma. 25% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma veido šķidrie olu produkti.

Par AS "Balticovo"

AS "Balticovo" ir uzņēmums ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas. Ražotnē notiek pastāvīga produktu kvalitātes kontrole stingrā veterinārā uzraudzībā. Uzņēmuma īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju - Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Šobrīd Ziemeļeiropas valstu vidū AS "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Strādājošo skaits 2016.g. - 246 darbinieki. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā - 45,9 milj. eiro. Uzņēmums ir atzīts kā viens no Latvijas vērtīgākajiem Latvijas uzņēmumiem desmitgadē (2006-2015.g.) AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC kvalitātes standartu apliecinājumus. 2016.gadā uzņēmums saņēma prestižo "Ruban d’Honneur" apbalvojumu Eiropas biznesa lielākajā konkursā "European Business Awards". Uzņēmuma pārvaldībā ieviests ISO 31 000 standarts. AS "Balticovo" atrodas Latvijā, Iecavas novadā.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana