Latvijas tirgos

Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" apgrozījums pērn pārsniedzis 30 miljonus eiro

Ilona Bukša, SIA "Forevers"
04.08.2016

"Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" neto apgrozījums 2015.gadā bija 30 106 618 eiro, kas ir par gandrīz 2,4 miljoniem eiro vairāk nekā aizpērn, kad apgrozījums sasniedza 27 745 471 eiro. Esam strādājuši ļoti veiksmīgi, kas ļauj ar optimismu īstenot jaunus stratēģiskos mērķus," uzņēmuma pērnā gada rezultātus vērtē "Forevers" direktors Andrejs Ždans.

Viņš pauž gandarījumu, ka uzņēmuma veikumu novērtē gan darbinieki un pircēji, gan arī institūcijas un citi profesionāļi: šogad saņemta VID atzinība par nodokļu maksājumiem (par ievērojamu iemaksu veikšanu valsts budžetā), trīs "Forevers" ražotie produkti - aknu pastēte ar krējuma garšu, gaļas iesmiņi "Kebabčiki" un puskūpinātā desa "Dāņu salami" - saņēmuši balvu "Gada prece 2015". A.Ždans ir pagodināts, ka uzņēmuma vārds izskan arī ārpus Latvijas robežām - šogad uzņēmums ir iekļauts prestižajā Londonas Fondu biržas gadagrāmatā - izdevumā par 1000 ātrāk augošajiem uzņēmumiem, kuri iedvesmo Eiropu. A. Ždans min, ka šajā izdevumā Latvijas pārtikas nozari pārstāv tikai divi uzņēmumi. Nupat uzņēmums arī izvirzīts dalībai konkursā "European Business Award".

A.Ždans stāsta, ka "Forevers" sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu kompāniju "Gfk" pavasarī veica gaļas patērētāju pieprasījuma izpēti, lai pielāgotu savu produkciju patērētāju vajadzībām. Pētījumā tika secināts, ka 80% Latvijas iedzīvotāju gaļas produktus ēd bieži, turklāt 38% no tiem atzina, ka viņu ikdiena nav iedomājama bez gaļas produktiem. Skaidrojot, kādēļ patērētāji iegādājas konkrētus produktus, atklājies, ka tādus produktus kā kūpinātās desas (55%), vārītas desas (53%), aknu pastētes (53%) vairums aptaujāto izvēlas gadījumos, kad nav paredzējuši saimniekot pie plīts. Savukārt, lai būtu, ko ātri pagatavot, taupot laiku, priekšroka tiek dota sardelēm (53%), cīsiņiem (53%), pusfabrikātiem (38%). Secināms arī, ka pieaugušie vairāk mielojas ar tradicionālajām Latvijas vērtībām - kūpinātu gaļu un kūpinātām desām (36%), taču bērnus vairāk izvēlas cienāt ar cīsiņiem (40%).

"Mūsu vēsajā un visai skarbajā klimatā prasās celt galdā gaļas produktus, pieprasījums aug - tam apliecinājums ir arī fakts, ka mūsu pašreizējā ražotnē ir sasniegta maksimālā ražošanas jauda. Atbilstoši ilgtermiņa biznesa stratēģijai, pērnā gada nogalē tika apstiprināts jaunās rūpnīcas arhitektoniskais projekts, ko paredzēts īstenot līdz 2019.gadam," par uzņēmuma attīstības plāniem stāsta A.Ždans. Viņš stāsta, ka jaunā ražotne, kuras platība būs 14 000 m2, tiks celta Rīgā, Granīta ielā 9a, un tās attīstībā tiks ieguldīti aptuveni 22 miljoni eiro.

SIA "Forevers" ir vietējais uzņēmums un viens no modernākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kas ik mēnesi saražo no 1200 līdz 1500 tonnām gaļas produkcijas. Uzņēmumā strādā 248 darbinieki.

Pašlaik uzņēmuma produkciju var iegādāties 67 "Forevers" tīkla veikalos visā Latvijā, kā arī vairāk nekā 1500 neatkarīgo veikalu un citu tirdzniecības tīklu veikalos.

Uzņēmums tika dibināts 1996.gadā un šogad svinēs 20 gadu jubileju.

SIA "Forevers"

x

Paroles atgadināšana