Latvijas tirgos

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs: Latvijā ražotai pārtikai veikalos jābūt pamanāmai un nopērkamai

Dagnija Muceniece, LR Zemkopības ministrija (ZM)
10.08.2016

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, turpinot atkārtoti tikties ar Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu ķēžu vadību, 9. augustā ar SIA “Maxima Latvija” vadītāju Andri Vilcmeieru pārrunāja līdzšinējo un turpmāko sadarbību ar Latvijas pārtikas produktu ražotājiem.  A.Vilcmeiers apliecināja, ka “Maxima” veikaliem ir svarīgi, lai to plauktos Latvijā ražotie pārtikas produkti būtu pieejami pietiekamā klāstā un daudzumā.  Pēc iepriekšējās tikšanās ar zemkopības ministru jūnijā SIA “Maxima Latvija” vadītājs informēja, ka šobrīd “Maxima” veikalos Latvijā ražotā  piena kopējais apjoms  ir ap 60 procentiem, un līdz šā gada novembrim tā apjomu “Maxima” plāno palielināt līdz 80 procentiem.  A.Vilcmeiers atzinīgi novērtēja Latvijas piena ražotāju un pārstrādātāju ierosmi aktīvi popularizēt vietējo produkciju. “Maxima” šobrīd arī strādā pie idejas, lai tās veikalos atsevišķos plauktos nodalītu Latvijā ražoto pārtikas produkciju un to, iespējams, sāks tieši ar piena produktiem.

“Es atzinīgi vērtēju “Maxima” atbalstu Latvijā ražotās pārtikas produkcijas tirdzniecības veicināšanai, kas ir ļoti svarīgi gan mūsu lauksaimniekiem, gan pārtikas ražošanas uzņēmumiem. “Maxima” vadība ir ieklausījusies mūsu priekšlikumos un īstenos mūsu iepriekšējās norunas par Latvijas pārtikas produktu noieta palielināšanas pasākumiem veikalos. Ļoti ceru, ka šāda attieksme būs arī pārējo Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu ķēžu vadībai, ar ko mēs tiksimies un turpināsim sarunu par sadarbības paplašināšanu. Mūsu mērķis ir veikt visus iespējamos pasākumus, lai palielinātu Latvijā ražoto pārtikas produktu pieejamību Latvijas veikalos, lai tie būtu veikalos labi pamanāmi un nopērkami,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Par tikšanās rezultātiem gandarīti bija arī pārējie sanāksmes dalībnieki no Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, paužot cerību, ka labi iesāktā sadarbība ar veikalu ķēdēm tiks turpināta, tādējādi aizvien vairāk rodot iespēju Latvijas ražotājiem savu produkciju pārdot vietējā tirgū (sk. rakstu http://www.agropols.lv/?menu=47&newsid=98989).

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana