Latvijas tirgos

Helovīnos būtiski pieaug pieprasījums pēc ķirbjiem un saldumiem

Ksenija Andrijanova, SIA "ELVI Latvija"
31.10.2016

Mazumtirgotāja ELVI dati liecina - sagaidot Helovīnu svētkus, veikalos ievērojami pieaug pieprasījums pēc ķirbjiem. Analizējot pārdošanas datus katru gadu, redzams, ka nedēļu pirms Helovīniem cilvēki aktīvi iegādājas šo svētku simbolu. Pagājušogad pieprasījums pēc ķirbjiem dažu dienu laikā pieauga par 71%. "Veikala pārdošanas dati izcili parāda svētku tendences. Neskatoties uz to, ka viedokļi par šiem aizgūtajiem svētkiem atšķiras, ir uzskatāmi redzams, ka liela daļa latviešu tomēr labprāt svin Helovīnu," stāsta SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Sagaidot Helovīnu, pircēji iegādājas arī dažādus saldumus, ko 31.oktobra vakarā izdalīt bērniem. "Pagājušogad svinētājus iepriecināja ar karamelēm (+232%), īrisiem un gotiņas tipa konfenktēm (+114%), želejkonfektēm un marmelādi (+82%), zefīriem (+15%) un riekstiem šokolādē (+12%)," atzīmē L.Vārtukapteine, papildinot, ka arī šogad iepirkšanās tendences veikalos ELVI saistībā ar Helovīnu būs līdzīgas.

Analizējot mazumtirgotāja ELVI pārdošanas rezultātus pēdējās oktobra dienās, ir vērojama vēl viena izteikta tendence - tuvojoties Helovīnam, ar katru dienu palielinās pieprasījums pēc precēm, kas nepieciešamas svētku galda uzklāšanai un dekorēšanai. Pērn bija audzis pieprasījums pēc Helovīnu suvenīriem (+107%), galdautiem (+53%) un kosmētikas (+135%), kas liecina par to, ka Latvijas iedzīvotāji labprāt veido Helovīna atmosfēru mājās, skolā un darbā un taisa svētku grimu.

ELVI ir franšīze ar 147 veikaliem visā Latvijā. SIA ELVI Latvija ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar 2014.gadu, pieauga par 15%. Piedaloties prestižajā Latvijas Tirgotāju asociācijas konkursā, 2015.gadā mazumtirgotājs ELVI uzvarēja kategorijā "Latvijas labākais tirgotājs 2015".

SIA "ELVI Latvija"

x

Paroles atgadināšana