Latvijas tirgos

Lielākā daļa iedzīvotāju veikalos izvēlas Latvijā ražotu pienu

Zane Udrase, Maxima Latvija
04.11.2016

Vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju, veikalā izvēloties pienu, pievērš uzmanību informācijai, kurā valstī šis produkts ražots. Un lielāka daļa jeb 87% iedzīvotāji priekšroku dod Latvijā ražotajam pienam, liecina "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

Tikai 5% respondentu izvēlas Igaunijā ražoto pienu, tikpat daudz jeb 5% priekšroku dod Lietuvā ražotam. Savukārt 3% iedzīvotāju izvēlējās citu variantu, kā piemēru minot, Polijā, Somijā ražoto pienu vai to, ka viņiem pašiem ir sava gotiņa.

"Arī "Maxima Latvija" veikalos esam novērojuši, ka iedzīvotāji priekšroku dod vietējās izcelsmes pienam. Tādēļ, lai atbalstītu vietējo piena ražošanas nozari, kā arī sniegtu klientiem vēl plašāku izvēli, uzņēmums "Maxima Latvija" pamazām palielina vietējā piena pieejamību veikalu plauktos. Jau šobrīd aptuveni 80% no pieejamā piena ir tieši Latvijā ražots. Tāpat, lai palīdzētu iedzīvotājiem orientēties plašajā piena klāstā, veikalos pie Latvijā ražotā piena ir izvietotas speciālas norādes," norāda "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers.

Zemnieku Saeima valdes locekle Ieva Alpa-Eizenberga ir gandarīta par šādu "Maxima Latvija" darbību: "Katrs Latvijā saražotais un pārdotais piena litrs atstāj naudu Latvijas attīstībai. Vēlētos, lai turpmāk šāda veida process tiktu virzīts arī uz citiem piena produktiem, kas saražoti Latvijā, jo mums šādu produktu ir ļoti daudz!"

"Maxima Latvija" sadarbojas ar visiem lielākajiem vietējiem piena ražotājiem - "Rīgas Piena kombinātu", "Rīgas piensaimnieku", "Tukuma pienu", "Talsu piensaimnieku", "Lazdonas piensaimnieku" un "Zemturiem".

Aptaujā aptuveni 34% iedzīvotāju minēja, ka nedēļas laikā iegādājas vairāk nekā 3 litrus piena, 20% respondentu iegādājas 2 litrus piena, 19% - 3 litrus piena, 14% - 1 litru piena, 7% - 1,5 litrus piena, bet 6% respondentu minēja citu variantu, kā piemēru norādot, ka pienu teju tikpat kā nelieto.

Aptauja par piena lietošanas paradumiem bija izvietota "Maxima Latvija" mājas lapā laika posmā no 23.septembra līdz 6.oktobrim, un tajā kopumā piedalījās 1001 respondents.

Maxima Latvija

x

Paroles atgadināšana