Latvijas tirgos

PVD jau atkal atklāj vecu pārtikas preču pārmarķēšanu

Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
23.11.2016

Pārtikas un veterinārais dienests, veicot ārpuskārtas pārbaudi vairumtirdzniecības uzņēmumā SIA "Lenaks", konstatējis vecu pārtikas preču - dažādu saldumu, pārmarķēšanu. Aizdomas par krāpnieciskām darbībām ar marķējumu PVD radās, veicot pārbaudes mazumtirdzniecības vietās.

Uzņēmums pārmarķējis Ukrainas un Polijas izcelsmes saldumus - cepumus, vafeles, piparkūkas un konfektes, nomainot vecos derīguma termiņus pret jauniem.

Pārbaudē PVD konstatēja produktu iepakojumus ar iepriekšējo un jau nomainīto marķējumu, jaunā marķējuma sagataves, spiedogus, krāsu noņēmējus un citus palīglīdzekļus, ar kuru palīdzību veikta saldumu pārmarķēšana.

Kopumā no aprites izņemti 56 preču veidi, kopumā vairāk nekā 6 tonnas saldumu, kuriem beidzies derīguma termiņš. Izņemtās preces uzņēmumam būs jāiznīcina.

Tāpat uzņēmumam uzdots atsaukt no tirdzniecības visus preču veidus, kuru marķējumā PVD ir konstatējis pārkāpumus.

Uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kad saldumus tradicionāli izmanto svētku paciņu gatavošanā dāvināšanai gan ģimenes lokā, gan bērnudārzos un skolās, tāpēc Pārtikas un veterinārais dienests pastiprinās saldumu vairumtirgotāju pārbaudes, kā arī īpašu uzmanību pievērsīs saldumu marķējumam mazumtirdzniecībā.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana