Prognozes

Prognoze: kviešu cena varētu palielināties vēl par 17%

Žanete Hāka, Dienas Bizness
14.09.2010

Laikraksts "Dienas Bizness" vēsta, ka kviešu cena varētu pieaugt vēl par 17% un atgūt augustā sasniegto divu gadu augstāko līmeni - 8,68 dolārus par bušeli, liecina Commerzbank tehniskā analīze. «Kviešu cenas nākotnes kontrakta cena sastapsies ar pretestības līmeņiem pie 7,73, 7,95 un 8,27 dolāru par bušeli atzīmes, un mums ir aizdomas, ka tirgus testēs 8,68 dolāru atzīmi,» norāda eksperti.

Jāatgādina, ka pagājušajā mēnesī kviešu cena pieauga līdz augstākajam līmenim kopš 2008. gada augusta pēc tam, kad Krievija paziņoja, ka aizliedz graudu eksportu, jo lielākais sausums pusgadsimta laikā samazināja ražas apjomus. Cena arī pieauga, jo sausie laikapstākļi iedragāja graudu ražu Ukrainā un citos Eiropas reģionos, savukārt Kanādā ražu samazināja lielās lietusgāzes. Kā liecina Bloomberg apkopotie dati, kvieši pēdējo 12 mēnešu laikā ir uzrādījuši labākos rezultātus starp izejvielām.

Kviešu nākotnes kontrakta cena decembra piegādēm Čikāgas biržā pirmdien pieauga par 2,4% līdz 7,545 dolāriem par bušeli, ko veicināja pagājušajā nedēļā publicētie dati par pieaugošo pieprasījumu pēc graudiem no ASV un Francijas. Krievijas graudu eksporta aizliegums liek starptautiskajiem pircējiem izvēlēties ASV un Francijas piedāvājumu. Ēģipte, kas ir pasaules lielākais graudu iepircējs, pagājušajā nedēļā jau piekritusi iepirkt 240 tūkstošus franču kviešu.

Dienas Bizness

x

Paroles atgadināšana