Apskati, analīzes, vērtējumi

Lauksaimniecības produktu tirgus ar iknedēļas svārstībām. Tomēr joprojām bez īpašiem jaunumiem...

Andris Bebrs, AgroPols
27.08.2010

Un pat agrākā labā ziņa, kā graudu  un eļļaugu pasaules tirgus cenu izaugsme, pašlaik zaudējusi aktualitāti. Un arī vairumā produktu grupu (liellopi, cūkas, piens, olas) skaidri parādījusies tirgus izaugsmes apstāšanās un lejupslīde. Un Latvija pat straujāka nekā apkārtējos tirgos. Un joprojām nav pamata optimismam, ka šīs cenas varētu pārskatāmā nākotnē augt... 


Lauksaimniecības produktu tirgus ar iknedēļas svārstībām. Tomēr joprojām bez īpašiem jaunumiem...

Jums pieejama atjauninātā tirgus informācija par vairumu no produktiem mūsu portāla sadaļā "Nozaru tirgus dati" . 

Kopumā vērtējot  - pat agrākā labā ziņa, kā eļļaugu pasaules tirgus cenu izaugsme, pašlaik zaudējusi aktualitāti.
Arī Ukraina nešūpos graudu tirgu. Politiska lēmuma par iespējamo graudu eksporta aizliegumu arī no Ukrainas - pasaules lielākās miežu eksportētājas zemes un ietekmīgas dalībnieces arī citu laukaugu tirgū - nebūs.
 
Vairumā produktu grupu (liellopi, cūkas, piens, olas) skaidri parādījusies tirgus izaugsmes apstāšanās un lejupslīde. Latvijā pat straujāka nekā apkārtējos tirgos. Un nav pamata optimismam, ka šīs cenas varētu pārskatāmā nākotnē augt...  Cūku liemeņu cenas pēc izaugsmes un reaktīvās nosvārstīšanās stabilizējušās. Un joprojām nevar teikt, ka tas nozīmējis Latvijas izcelsmes cūku atgriešanos Latvijas patēriņa tirgū.
Liellopu gaļas ražotājiem turpinās cenu lejupslīde. Un arī kaušanas apjomos nav nozīmīgas izaugsmes.
Putnkopības produkcijas ražotājiem - cenas šūpojas normāli prognozētā līmenī.
Eļļaugu tirgū  izaugsme piestājusi.

Detalizētākai informācijai  - lūdzam iegriezties mūsu portāla sadaļas "Nozaru tirgus dati" - attiecīgo produktu produktu grupu nodaļās.
Ja ir papildu jautājumi, uz kuriem neesam atbildējuši ar savu publicēšanai sagatavoto informāciju - rakstiet par to mums.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana