Citi raksta

Latvija un Ķīna paraksta vairākus sadarbības līgumus

Elīna Pankovska, Leta-Nozare
31.08.2009

31. augustā Ķīnas vicepremjera Ļanjui Hui oficiālās vizītes Latvijā laikā parakstīti vairāki Latvijas un Ķīnas sadarbības līgumi.

Parakstīts sadarbības līgums starp Zemkopības un Ķīnas Lauksaimniecības ministriju, kas paredz sadarbību zinātnē, lauksaimniecības pārstrādes tehnoloģijās, pieredzes apmaiņā un izglītībā, kā arī tas paredz tiešās saiknes izveidošanu starp abu valstu uzņēmumiem. No Latvijas puses līgumu parakstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, bet no Ķīnas puses - Ķīnas Zemkopības ministrijas viceministrs Gao Hunbins.

Savukārt ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un Ķīnas Komercministrijas viceministrs Gao Hučens parakstīja saprašanās memorandu par sadarbību investīciju veicināšanas jomā starp Latviju un Ķīnu.

Tāpat Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss un Ķīnas Komercministrijas Eiropas lietu ģenerāldirektora vietnieks Sju Sjaofens parakstīja Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas darba reglamentu. Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un Ķīnas Komercministrijas Tirdzniecības attīstības biroja ģenerāldirektora vietnieks Vu Tundjao parakstīja sadarbības saprašanās memorandu.

Jau ziņots, ka šodien oficiālā vizītē Latvijā ieradās Ķīnas vicepremjers. Vizītes laikā viņš tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ZZS), Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), Rīgas Brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētāju, Rīgas vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC), kā arī apmeklēs uzņēmumu "Pūre Food".

Ķīnas premjerministra vietnieks atklās Latvijas-Ķīnas ekonomikas forumu. Vizītes laikā plānots pārrunāt divpusējo ekonomisko attiecību padziļināšanas iespējas.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana