Citi raksta

Latvija pārdod Japānai siltumnīcefekta emisijas kvotas, bet līguma summu neatklāj

AFP, Leta-Nozare
06.10.2009

Rīga, 5.okt., LETA. Šodien vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) Latvijas valdības vārdā parakstījis līgumu par valstij piederošo siltumnīcefekta emisijas kvotu pārdošanu Japānas Jaunās enerģijas un rūpniecisko tehnoloģiju attīstības organizācijai, tādējādi iegūstot jaunu finansējumu cīņai pret klimata pārmaiņām.


Latvija pārdod Japānai siltumnīcefekta emisijas kvotas, bet līguma summu neatklāj

(Fragments) Vakar, 5.okt., vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) Latvijas valdības vārdā parakstījis līgumu par valstij piederošo siltumnīcefekta emisijas kvotu pārdošanu Japānas Jaunās enerģijas un rūpniecisko tehnoloģiju attīstības organizācijai, tādējādi iegūstot jaunu finansējumu cīņai pret klimata pārmaiņām.

Kā aģentūru LETA informēja Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļā, summa, kas iegūta no noteiktā daudzuma vienību (NDV) pārdošanas, esot konfidenciāla.

Kā ziņo aģentūra AFP, pēc neapstiprinātām ziņām, darījuma summa ir 15 miljoni eiro (10,54 miljoni latu).

Līguma parakstīšana notikusi starptautiskās emisiju tirdzniecības ietvaros. Latvijai tas ir jau ceturtais šāda veida līgums pēc noslēgtajiem līgumiem ar Nīderlandi, Austriju un Spāniju.

Latvija Jaunās enerģijas un rūpniecisko tehnoloģiju attīstības organizācijai pārdod 1,5 miljonus NDV, kurus Japāna izmantos atbilstības nodrošināšanai Kioto protokolam.

Darījumā iegūto finansējumu Latvija līdz 2013.gada 31.jūlijam izmantos tikai un vienīgi ar klimata pārmaiņām saistītiem pasākumiem, kas samazina siltumnīcefekta gāzu emisijas. Finansējuma piešķiršana notiks, organizējot projektu iesniegumu atklātus konkursus.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana