Citi raksta

Konceptuāli vienojas nākamā gada budžetu samazināt aizdevēju prasītajā apmērā

Jānis Bagātais, Leta-Nozare
13.10.2009

Konceptuāli vienojas nākamā gada budžetu samazināt aizdevēju prasītajā apmērā

(Fragments) Valdība vakar, 12.okt., konceptuāli vienojusies darbā pie nākamā gada valsts budžeta virzīties uz starptautiskajiem aizdevējiem iepriekš solīto budžeta deficīta samazinājumu - 500 miljoniem latu, žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) žurnālistiem sacīja, ka Finanšu ministrija sniegusi papildu priekšlikumus gan budžeta ieņēmumu palielināšanai, gan arī izdevumu samazinājumiem. Tomēr, kamēr šie priekšlikumi nav izdiskutēti valdībā un saskaņoti ar starptautiskajiem aizdevējiem, sabiedrībai tie netiks atklāti.

Pēc Repšes teiktā, jaunie priekšlikumi nodrošinās, ka nākamā gada budžeta izdevumi tiek samazināti par 320 miljoniem latu, bet ieņēmumi palielināti par 180 miljoniem latu.

Iepriekš valdība gan bija vienojusies, ka starptautiskajiem aizdevējiem apsolīto nākamā gada budžeta deficīta samazinājumu par 500 miljoniem latu veidos izdevumu mazināšana par 225 miljoniem latu, ar nodokļu izmaiņām plānoti ieņēmumi 100 miljonu latu apmērā, bet atlikušo fiskālo samazinājumu nodrošinātu jau šā gada budžeta samazinājumos pieņemtie lēmumi.

Tagad ministrijas turpinās priekšlikumu izvērtēšanu, un šīs nedēļas laikā vajadzētu panākt konkrētas vienošanās.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana