Citi raksta

Valsts zemes dienests uzsāk darbu pie VZD Ģeotelpiskās informācijas sistēmas programmatūras izstrādes

Valsts zemes dienests (VZD)
25.03.2010

Valsts zemes dienests (VZD) sadarbībā ar projekta konsultantu uzsāk darbu pie VZD Ģeotelpiskās informācijas sistēmas programmatūras izstrādes un ieviešanas iepirkuma dokumentācijas, tajā skaitā darba uzdevuma, sagatavošanas ERAF projekta "Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide" ietvaros.

Šā gada februāra beigās VZD noslēdza līgumu ar iepirkuma procedūras rezultātā izvēlēto projekta konsultantu, SIA "Mikrokods", kurš sniegs konsultāciju pakalpojumus par VZD Ģeotelpiskās informācijas sistēmas (ĢIS) programmatūras izstrādes un ieviešanas iepirkuma dokumentācijas, tajā skaitā darba uzdevuma, sagatavošanu ERAF projekta "Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide" ietvaros. Projekta konsultants ir uzsācis darbu VZD šā gada martā un nodrošinās:

• esošās situācijas izpētes darbu veikšanu;

• iepirkuma dokumentācijas, tajā skaitā darba uzdevuma (tehniskās specifikācijas), sagatavošanu;

• juridisko konsultāciju sniegšanu VZD ĢIS programmatūras izstrādes un ieviešanas iepirkuma procedūras realizācijas laikā.

Projekta mērķis ir izveidot modulāru VZD kadastra, adrešu, aizsargjoslas izraisošo objektu un apgrūtināto teritoriju, vērtību zonējumu, būvju kadastrālās uzmērīšanas, topogrāfisko plānu mērogā 1:500 ģeotelpisko datu sistēmu, kuras arhitektūra un saskarne nodrošina visu VZD pārziņā esošo ģeotelpisko datu ievadi, uzkrāšanu, apstrādi vienotā veidā, sasaisti ar teksta datiem un šo datu ērtu izmantošanu VZD klientiem un datu apmaiņas partneriem e-pakalpojumu un informācijas servisu veidā atbilstoši INSPIRE direktīvas prasībām.

Informācijai:

SIA "Mikrokods" ir uzņēmums, kas vairāk nekā 15 gadus izstrādā un ievieš ģeotelpisko informācijas sistēmu projektus, kā arī realizē konsultāciju projektus šajā jomā. SIA "Mikrokods" ir iztrādājusi Rīgas pilsētas ģeogrāfiskās informācijas sistēmu, piedalījusies AS "Latvijas gāze" ĢIS izstrādē un ieviešanā, izstrādājusi Latvijas ĢIS konceptuālo modeli, kā arī konsultējusi virkni uzņēmumu un pašvaldību ar ĢIS saistītos jautājumos.

Valsts zemes dienests (VZD)

x

Paroles atgadināšana