Citi raksta

Eksports uz Zviedriju - 18,2% no kopējā meža nozares produkcijas izveduma

Anta Blumberga, Leta-Nozare
23.04.2010

Šā gada pirmajos divos mēnešos visvairāk Latvijas meža nozares produkcijas vērtības izteiksmē eksportēts uz Zviedriju, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Zemkopības ministrijas Meža resursu departamentā.

Uz Zviedriju izvesta meža produkcija 20,8 miljonu latu vērtībā, eksports uz šo valsti veidoja 18,2% no kopējā meža nozares produkcijas izveduma. Salīdzinot ar analogu laika periodu pērn, eksports uz Zviedriju palielinājusies par 33,5%, gadu iepriekš analogā laika posmā uz šo valsti tika eksportēta meža produkcija 15,6 miljonu latu vērtībā.

Šogad ievērojami palielinājusies meža nozares produkcijas eksporta vērtība uz Lielbritāniju - par 47,3%. Uz šo valsti janvārī un februārī eksportēta produkcija 11 miljonu latu vērtībā, pērn analogā laika posmā - 7,5 miljonu latu vērtībā. Eksports uz Lielbritāniju veido 9,7% no kopējā meža produkcijas eksporta vērtības.

Uz Krieviju šā gada divos mēnešos eksportēta meža produkcija trīs miljonu latu vērtībā, kas ir par 39,4% vairāk nekā gadu iepriekš, kad meža produkcija uz Krieviju tika eksportēta 2,1 miljona latu vērtībā. Eksports uz šo valsti veido 2,6% no kopējās meža nozares produkcijas vērtības.

Uz Franciju šī gada sākumā eksportēta meža nozares produkcija 5,4 miljonu latu vērtībā, kas ir par 27,3% vairāk nekā analogā laika periodā pērn, kad uz šo valsti eksportēta produkcija 4,2 miljonu latu vērtībā. Eksports uz Franciju veido 4,7% no kopējā meža produkcijas eksporta.

Uz Vāciju šā gada pirmajos divos mēnešos eksportēta meža nozares produkcija par 13,8 miljoniem latu, kas ir par 21,6% vairāk nekā analogā laika posmā 2009. gadā, kad uz šo valsti tika eksportēta meža nozares produkcija 11,4 miljonu latu vērtībā. Eksports uz Vāciju veido 12,1% kopējās meža produkcijas vērtības.

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem diviem mēnešiem, šogad par 20,4% palielinājusies arī meža nozares produkcijas vērtība eksportā uz Igauniju, kas veido 8,4% no kopējās meža produkcijas eksporta vērtības. Šogad uz šo valsti eksportēta produkcija 9,6 miljonu latu vērtībā, pērn - astoņu miljonu latu vērtībā.

Palielinājusies arī meža nozares eksporta produkcijas vērtība uz Dāniju, un šā gada pirmajos divos mēnešos tā bijusi 7,5 miljonu latu, pērn - 6,2 miljonu latu vērtībā. Mežs produkcijas eksports uz Dāniju veido 6,6% no kopējās vērtības.

Uz vairākām valstīm šā gada sākumā, salīdzinot ar pagājušā gada analogu laika posmu pērn, vērojams arī eksporta vērtības samazinājums - uz Somiju par 30,2%, Lietuvu - 21,4% un Nīderlandi - 2,7%.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana