Agrobizness un lauki skaitļos

Latvijā vēl aizvien straujākais mazumtirdzniecības kritums ES

LETA, Leta-Nozare
06.10.2009

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 30,3%, kas joprojām ir lielākais kritums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.


(Fragments) Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 30,3%, kas joprojām ir lielākais kritums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Nākamais straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kritums augustā bijis Igaunijā - par 20,6%, Lietuvā - par 20,3%, Slovēnijā - par 13,2% un Rumānijā - par 11,7%, bet kopumā visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums augustā, salīdzinot ar 2008.gada augustu, ir samazinājies par 1,8%.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, augustā bijis tikai Polijā - par 6,8%, Austrijā - par 1,3%, Lielbritānijā - par 0,9% un Zviedrijā - par 0,2%.

Kā ziņots, 2007.gadā lielāko gada daļu mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums Latvijā bija straujākais ES, bet pēc tam līderpozīcijas tika zaudētas, pieauguma tempi arvien samazinājās, un kopš 2008.gada vidus piedzīvots straujš kritums, kas nu jau apmēram gadu ir lielākais ES.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana