Viedokļi

Kaspara Upaciera vēstule medijiem

Leta-Nozare
17.09.2009

Šī likuma pieņemšanai ir svarīga nozīme visas nozares saglābšanai Latvijā - tās ir daudzas darba vietas un reāli cilvēki, kuri šodien var vai nevar izdzīvot. Tas nav tikai vienas kautuves pastāvēšanas jautājums, bet gan daudzas, daudzas zemnieku saimniecības, kuriem būtu iespēja audzēt liellopus un garantēta to realizācija, un tam nav nekāda sakara ar dzīvnieku upurēšanu vai reliģiskiem rituāliem, kā to tendenciozi pasniedz Dzīvnieku draugu fonds.


Kaspara Upaciera vēstule medijiem

Es, Kaspars Upaciers, kā privātpersona vēlos publiski izteikt savu nožēlu un protestu pret nodibinājuma "Dzīvnieku draugu fonds" rīkoto akciju "pret cietsirdīgu lauksaimniecības dzīvnieku kaušanas metožu ieviešanu Latvijā, kā arī prettiesisku un nedemokrātisku likumdošanas procesu''.

Man ir neērti par manu kolēģu un amata brāļu bērnišķīgi emocionālo liekulību. Vai pēc šīs akcijas viņi savas ādas kurpes nomainīs uz dermantīna čībām? Vai savus mājdzīvniekus - kaķus un suņus, baros ar veģetāru barību, neindēs dzīvnieku parazītus un restorānos neēdīs sulīgu steiku? Vai kāds no viņiem vispār ir kādreiz bijis latviešu cūku bērēs vai redzējis, kā nogalina lopus kautuvēs līdz šim?

Šī likuma pieņemšanai ir svarīga nozīme visas nozares saglābšanā Latvijā - tās ir daudzas darba vietas un reāli cilvēki, kuri šodien var vai nevar izdzīvot. Tas nav tikai vienas kautuves pastāvēšanas jautājums, bet gan daudzas, daudzas zemnieku saimniecības, kuriem būtu iespēja audzēt liellopus un garantēta to realizācija, un tam nav nekāda sakara ar dzīvnieku upurēšanu vai reliģiskiem rituāliem, kā to tendenciozi pasniedz Dzīvnieku draugu fonds.

Kādēļ likums tiek virzīts steidzamības kārtā? Kamēr mēs Latviskā apcerībā filozofēsim par to, cik tas būtu labi vai slikti, šo nišu mums atņems kaimiņi un tad mēs varēsim turpināt filozofēt par to, kā būtu, ja būtu, jo lopkopības nozari būsim paši iznīcinājuši.

Un tad, kad lauku reģioni slīgs vēl lielākā depresijā un nabadzībā, diez uz kurieni koncertēt brauks mūsu smalkie mākslinieki - dzīvnieku mīļi un kas spēs nopirkt viņu CD?

Ar cieņu, Kaspars Upaciers.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana