Ziņas no biznesa

"Cesvaines piens" palaiž siera šķēlīšu līniju

Iveta Balode, A/S "Cesvaines Piens"
24.07.2014

Pēc A/S "Cesvaines Piens" (CP) ražošanas cehu paplašināšanas un modernizācijas CP uzsācis divu jaunu sieru ražošanu. Kopš jūlija CP ražo sieru ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un sieru ar sēkliņām.

Siera specializēto uzglabāšanas telpu ierīkošanā un modernizēšanā kopumā CP investējis EUR 469 550. Veiktā investīcija ļauj maksimāli koncentrēt ražošanu.

"Ražošanas apjomu palielinājums ar diviem jauniem sieriem, proti, ar kaltētiem tomātiem un ar sēkliņām ir tā sauktie "nišas" produkti. Pēc veiksmīgā Alpu siera un rokām vaskotā siera ražošanas uzsākšanas turpinām īstenot "nišas" produktu izstrādes un ražošanas ieviešanas stratēģiju", tā uzsver A/S "Cesvaines Piens" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone.

Siera šķēlīšu līnijā patlaban ietilpstošo sieru griešana un iepakošana notiek A/S "Siera Nams". Dz. Simsone norāda, ka šajā gadā CP turpinās paplašināt ražošanu un izstrādāt jaunus siera veidus.

Jau tika ziņots, ka 2013. gadā ražotnē pārstrādāto izejvielu apjoms audzis par 6%.

Par A/S "Cesvaines Piens":

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteins. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009.gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd "Cesvaines piens" izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S "Cesvaines Piens" izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S "Siera Nams", kas veic produkcijas loģistiku.

Cesvaines Krievijas siers piešķirta sudraba medaļa Riga Food 2012, bet Holandes sieram - bronzas medaļa.

A/S "Cesvaines Piens"

x

Paroles atgadināšana