Ziņas no biznesa

Konkurences padome atļauj "Balticovo" un mazo saimniecību vienošanos vistu olu tirgū

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
04.08.2014

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut olu produkcijas ražotājam AS "Balticovo" un Valkas novada zemnieku saimniecībām "Vētras" un "Straupes ligzda" slēgt sadarbības vienošanos, kas veicinās konkurenci brīvas turēšanas apstākļos iegūto vistu olu tirgū un palielinās izvēles iespējas patērētājiem.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja KP pārstāve Paula Vilsone, lēmumā secināts - sadarbības rezultātā palielināsies iesaistīto uzņēmumu konkurētspēja, tiks sekmēta olu ražošanas attīstība. Tāpat vienošanās rezultātā palielināsies patērētāju izvēles iespējas.

Vienošanās paredz, ka "Balticovo" izaudzēs un abiem sadarbības partneriem pārdos dējējvistu jaunputnus un to barību. Tāpat uzņēmums nodrošinās šo putnu veterināro aprūpi, saražoto olu šķirošanu, iepakošanu, pārstrādi un izplatīšanu, kā arī neproduktīvo putnu nodošanu kautuvēm.

Savukārt "Vētras" un "Straupes ligzda" brīvās turēšanas apstākļos iegūtās vistu olas pārdos "Balticovo" tālākai izplatīšanai Latvijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas tirgos.

Vienlaikus vienošanās neierobežo "Vētras" un "Straupes ligzdas" iespējas savu produkciju pārdot arī citiem uzņēmējiem, tādējādi palielinot konkurences iespējas starp uzņēmumiem un paplašinot pieejamo sortimentu.

Kā norāda KP pārstāve, ražotāju vienošanās mērķis ir nodrošināt jaunu ražošanas jaudu ieviešanu, papildinot preču piedāvājumu ar brīvas turēšanas apstākļos iegūtām vistu olām, kā arī sekmēt brīvas turēšanas apstākļos iegūtu vistu olu pārdošanu iespējami plašam patērētāju lokam.

Brīvās turēšanas apstākļos turēto vistu olas tiek marķētas ar pirmo numuru un atšķiras no citām ar to, ka tās dēj vistas, kuras barojas laukā un tikai nakts laikā atrodas novietnēs.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana