Ziņas no biznesa

PF "Ķekava" plāno paplašināt eksporta produktu portfeli uz Lietuvu

Iveta Misiņa, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
09.09.2014

Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" (PF "Ķekava") plāno paplašināt eksporta produktu portfeli uz Lietuvu. Šobrīd PF "Ķekava" eksports uz Lietuvu ir 16% no kopējā uzņēmuma eksporta. Lai iepazīstinātu Lietuvas iedzīvotājus ar labākajām Latvijas gaļas ražošanas tradīcijām, PF "Ķekava" Lietuvā notiekošajās Latvijas dienās "Atrask Latvija" ("Atklāj Latviju") prezentēja vairākas produktu grupas.

"Mēs aktīvi strādājam gan pie jaunu eksporta tirgu apgūšanas, gan produktu portfeļa paplašināšanas jau esošajos tirgos. Eksportu uz Lietuvu šobrīd veido pamatā svaigā gaļa, bet jau tuvākajā nākotnē vēlamies produktu klāstu papildinat ar gatavo produkciju un pusfabrikātiem," saka Andris Vilcmeiers, AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

Īpaši PF "Ķekava" vēlas Lietuvas tirgu iepazīstināt ar Latvijā ražotajiem kūpinājumiem. PF "Ķekava" gaļas kūpināšanai izmanto tikai dabīgā alkšņa un dižskābarža malku, kas piesķir gaļai tumšāku krāsu un niansētāku garšu, ko augstu novērtē patērētāji.

Latvijas dienās Viļņā, kas norisinājās no 5.septembra līdz 7.septembrim, PF "Ķekava" produktus varēja gan degustēt, gan iegādāties. Īpašu ievērību izpelnījās ne tikai kūpinātā produkcija, bet arī PF "Ķekava" ražotās desas ar olu un sieru un vistas cepetis, kas sagatavots cepšanai cepammaisā. Latvijas dienu Viļņā mērķis ir atvērt Lietuvas tirgu jauniem Latvijas ražotājiem, sekmēt jau tirgū esošo Latvijas ražotāju produkcijas atpazīstamību un iepazīstināt Viļņu ar labāko, ko Latvija var piedāvāt. Latvijas dienas Viļņā organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Par AS "Putnu fabrika Ķekava"

AS "Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma.

PF "Ķekava" šobrīd strādā vairāk nekā 600 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus, kuru skaitā ir svaigā produkcija, kūpinājumi, marinādes, cāļa desas, ātri pagatavojamā produkcija un kulinārijas izstrādājumi. PF "Ķekava" pastāvīgi aug vairāk nekā miljons cāļu.

Kopš 2013. gada nogales 87% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumu grupai "Linas Agro Group AB".

Informāciju sagatavoja Iveta Misiņa, AS "Putnu fabrika Ķekava" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana