Ziņas no biznesa

AS "Balticovo" mazumtirdzniecībā piedāvā jaunus produktus

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
14.10.2014

Ziemeļeiropas reģiona valstu līderis olu un olu produktu ražošanā AS "Balticovo" ražotais olas baltums un bezglutēna plāno pankūku mīkla turpmāk būs pieejama arī lielākajos Baltijas valstu mazumtirdzniecības tīklos.

“Nākamgad plānojam palielināt šo produktu ražošanu līdz 200 tonnām gadā," informē kompānijas komercdirektors Edgars Lesnieks.

No kopējā pārdoto AS "Balticovo" ražoto produktu apjoma šķidro olu produkti pagājušajā gadā veidoja 22,6%, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2012.gadā, kad pārdotais šķidro olu produktu apjoms bija 19,8% no kopējā. 65,9% no pārdotajiem Balticovo produktiem 2013.gadā bija patēriņa olas.

"Oktobris ir mēnesis, kad kopš 1996. gada starptautiski atzīmē Pasaules olu dienu, ko iedibinājusi Starptautiskā olu komisija ar nolūku uzsvērt olas nozīmīgo lomu visas planētas cilvēku paēdināšanā. Esam gandarīti, ka varam iepriecināt savus patērētājus ar jauniem produktiem tieši laikā, kad ola tiek godināta kā vērtīgs un pieejams izejvielu avots visā pasaulē," atzīst kompānijas komercdirektors Edgars Lesnieks.

Olu baltums no svaigām vistu olām tagad ir pieejams parocīgā 1 kg iepakojumā, kurā satilpināts olu baltums no 28 vidēja izmēra olām. Produkts ir īpaši pielāgots konditorijas vajadzībām: putojot šo olu baltumu, tā tilpums garantēti palielināsies par 8 reizēm, bet gatavai saputotai masai būs stabila un noturīga putu struktūra. Šīs ēdiena gatavošanai vērtīgās produkta īpašības panāktas Balticovo laboratorijā ilglaicīgu testu rezultātā, pilnveidojot recepti un ražošanas tehnoloģiju.

"Izstādē ‘Riga Food’ pārliecinājāmies, ka par olu baltumu ērtā iepakojumā liela interese sportistu, bet visvairāk jau kultūristu vidū, kuri rūpīgi seko līdzi savam uzturam. Olu baltums viņiem ir kā “medus maize," jo tauku saturs tajā ir nulle, bet galvenā sastāvdaļa proteīns (olbaltumvielas) ir atliku likām," paskaidro Edgars Lesnieks. "Eiropas un citos tirgos dalītiem šķidriem olu produktiem ir stabila vieta veikalu plauktos, tāpēc ceram, ka arī Baltijas valstīs šie produkti iemantos pircēju uzticību."

Bezglutēna plāno pankūku mīklu, kura nesatur lipekli, jo tajā izmantoti rīsu milti, HoReCa sektoram AS "Balticovo" sāka ražot pirms gada, bet tagad tā būs pieejama arī mazumtirdzniecībā, taupot patērētāju laiku ar iespēju tikt pie gardām pankūkām daudz ātrāk. Cepot pankūkas, tām nebūs jāpievieno eļļa, jo to satur mīkla. Ar vienu produkta iepakojumu (1 kg) pietiks 12 -15 vidēja izmēra pankūku pagatavošanai, kas nodrošinās sātīgu maltīti 3 pieaugušiem cilvēkiem.

Abus jaunos produktus uzņēmums plāno piedāvāt arī mazumtirdzniecības tīklos Eiropas Savienībā.

Par AS "Balticovo"

AS "Balticovo" ir uzņēmums ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas. Ražotnē notiek pastāvīga produktu kvalitātes kontrole stingrā veterinārā uzraudzībā. Bāzes uzņēmums putnu fabrika "Iecava" dibināts 1972. g., SIA "Balticovo" - 1993.g. Īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju - Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Šobrīd Ziemeļeiropas valstu vidū AS "Balticovo" ir olu un olu produktu ražošanas nozares līderis ar tirgus daļu Latvijā ap 40%. Uzņēmuma reorganizācija uzsākta 2004.gadā. Strādājošo skaits 2014.g. - 208 darbinieki. AS "Balticovo" ir saņēmusi ISO 9001, ISO 22 000, BRC un IFS kvalitātes standartu apliecinājumus. Uzņēmuma pārvaldībā ieviests ISO 31 000 standarts. 2010. g. zīmols "Balticovo" iekarojis otro vietu "Mīlētāko pārtikas zīmolu" topā, kā arī atzīts par efektīvāko lauksaimniecības produkcijas ražotāju Baltijā un otru eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā. AS "Balticovo" atrodas Latvijā, Iecavas novadā.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana