Ziņas no biznesa

"Latvijas Piens" investē siera zīmola "Trikata" starptautiskajā virzībā

Rita Voronkova, SIA "Latvijas Piens"
20.10.2014

Latvijas zemniekiem piederošais uzņēmums "Latvijas Piens" investē siera zīmola "Trikata" starptautiskajā virzībā, piedaloties izstādē "SIAL 2014", Parīzē, kas šogad norisinās no 19.oktobra līdz 22.oktobrim. Izstādē uzņēmuma produkcija tiks pārstāvēta ar atsevišķu stendu, lai apliecinātu augstāko pievienoto vērtību Latvijā ražotajam sieram. Uzņēmums izstādē piedāvās zīmola "Trikata" septiņu veidu sierus. Jaunajam, zemnieku veidotajam uzņēmumam "Latvijas Piens", pirmo divu darbības gadu laikā izdevies panākt siera eksportu jau uz 11 pasaules valstīm. Dalības mērķis izstādē ir paplašināt eksporta valstu loku. Dalībai starptautiskajā izstādē uzņēmums investējis 25 tūkstošus euro.

Anita Skudra, "Latvijas Piens" valdes priekšsēdētāja: "Ar šo investīciju ceram sasniegt pat divus Latvijas zīmolu attīstības rezultātus: Latvijas siera zīmolu un Latvijas kā ražotājvalsts atpazīstamību. Abi ir būtiski faktori Latvijas piensaimniecības apliecinājumam starptautiskajā tirgū. Sasniedzot ārvalstu patērētāju atzinību, veicam ne tikai produktu pārdošanu. Tā sekmējam arī priekšstata par mūsu valsts kā kvalitatīvas produkcijas ražotājas veidošanu. Šoruden, panākot eksportu uz Skandināviju, guvām pirmo apliecinājumu Latvijas piensaimnieku iespējamajiem panākumiem Skandināvijas tirgū. Siers ir konservatīvs un katra jauna ražotāja produktam ir jāiztur nopietna kvalitātes un vērtību pārbaude līdz produkts tiek iekļauts veikalu tīklu sortimentā. Mūsu uzdevums - paplašināt tieši nogatavināto, premium sieru eksportu. Te saskatām ievērojamu potenciālu, jo šobrīd tie veido vien 17% no uzņēmuma eksportētajiem sieriem, un to kvalitāte iztur starptautisko konkurenci."

"Latvijas Piens" septembra vidū piegādāja pirmās tonnas siera Skandināvijas veikalu tīkliem Hypermatt un Netto. Šobrīd jau sasniegts apjoms - 40 - 50 tonnas mēnesī. "Latvijas Piens" Skandināvijas tirgū tiks pārstāvēts ar plašu produktu sortimentu, ko veidos uzņēmumā ražotie un 2 mēnešus nogatavinātie EDAMER un GOUDA sieri, kā arī ar unikālu Latvijas siera piedāvājumu "Sniega bumbas".

SIA "Latvijas Piens"

x

Paroles atgadināšana