Ziņas no biznesa

Trīs LVAEI organizētie Latvijas kopstendi izstādē “SIAL 2014” Parīzē

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
20.10.2014

19. oktobrī sākas starptautiskā izstāde „SIAL 2014”, kura ilgs līdz 23. oktobrim Francijā. Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) ar Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstu ir noorganizējis trīs Latvijas kopstendus, kurā piedalās deviņi pārtikas uzņēmumi no Latvijas, aizņemot kopējo platību 137 kvadrātmetru platībā. Šī izstāde notiek katru otro gadu Villepinte izstāžu centrā – Parīzē, Francijā. 2012. gadā SIAL 2012 apmeklēja 150 tūkstoši profesionāļu un izstādē piedalījās gandrīz 6 tūkstoši dalībnieku no 100 pasaules valstīm.

Deviņi uzņēmumi trīs tematiskajās hallēs pārstāv Latvijas eksportēt gribētājus.

Maizes paviljonā ir galvenā satikšanās vieta arī uzņēmumiem no Latvijas, kas ierodas izstādē, lai satiktu kādu sadarbības partneri un šo stendu pārstāv:

SIA „Enhars“, kas ražo dažāda veida cepumus no dažādiem miltiem, kuru sastāvā ir ogas un augļi, kas audzēti arī Latvijā.Uzņēmums pēc savas receptūras ražo konfektes no īstas šokolādes, pildītas ar dabīgām izejvielām un daudzus citus gardumus.

SIA „Matss” izstādē piedalās ar zīmolu Cannelle Bakery, kas ir radīts mūžam aizņemtajiem un steidzīgajiem. Šī zīmola produkti palīdz dzīvot veselīgi, ērti baudīt maltīti un izbaudīt tās garšu pilnībā. Izstādē galvenais uzsvars tiek likts uz saldētajiem konditorejas izstrādājumiem, no kuriem jaunie produkti:„Smilšu mīklas cepumi ar biezpienu” un „Šaha cepumi” ap izstādes laiku būs pieejami arī Latvijas veikalu saldētavu vitrīnās. Šie produkti ir ļoti ātri un ērti pagatavojami mājas apstākļos – dažu minūšu laikā Jūs tiekat pie našķa, ko celt galdā.

SIA „Kārumu fabrika” ir konditorejas uzņēmums, kurš ražo interesantus gardumus, lai pārsteigtu ikvienu saldumu mīli. Uzņēmums nodrošina klientiem plašu klāstu ar oriģināliem saldumiem, kuri ir ražoti no dabīgām un kvalitatīvām izejvielām.

Gourmet paviljonā īpaši piedomātajā dizaina kopstendā var sastapt:

SIA „Premium Chocolate” NELLEULLA- mežonīgas šokolādes zīmols, kas ražo garšām, smaržām un krāsām bagātas, pārsteigumu pilnas trifeles un citus šokolādes gardumus no īstām dabas veltēm. NELLEULLA ir ziemeļmeitas vārds – senā mēlē tas nozīmē “gaisma” un “spēks”. Tieši tādas ir arī šokolādes ražotājas – īstas, skaistas, spēkpilnas. Dvēselē mežonīga, veikalu plauktos NELLEULLA šokolāde parādās eleganta, patiesi izsmalcināta – te apvienota skandināvu dizaina vienkāršība un sievišķīga greznība. Ar zīmolu NELLEULLA šobrīd tiek piedāvātas šokolādes trifeles, šokolādes tāfelītes, ogu marmelāde un ogu tāfelītes. Kopumā tiek piedāvāti vairāk nekā 50 šokolādes produktu izstrādājumi ar dažādām ogām un 6 dažādu garšu marmelādes.

SIA „Very Berry” izstādē prezentē savus produktus – 100% dabīgās sulas, sīrupus un morsus, kā arī šogad pirmo reizi tiek piedāvātas arī dzērveņu sukādes un šī gada jaunums – bag-in-box iepakojums. Šādā iepakojumā Very Berry piedāvā gan ābolu sulu un ķiršu nektāru, gan arī rabarberu un dzērveņu morsus.

SIA „Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas. Izstādē apmeklētāju uzmanību tiek vērsta uz Premium segmenta produktiem – augstvērtīgākajām tomātu mērcēm un izmalcinātākajiem dresingiem – salātu mercēm.

Gaļas paviljonā atrodas:

SIA „Baltic Wild” - medījumu gaļas iepircējs un ražotājs, kas nodrošina dabīgus, veselīgus, enerģētiski pilnvērtīgus un ekoloģiski tīrus medījumu gaļas produktus . Baltic Wild ir lielākais medījumu gaļas iepircējs un ražotājs Baltijā, kas nodrošina dabīgus, veselīgus, enerģētiski pilnvērtīgus un ekoloģiski tīrus medījumu gaļas produktus.

SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” ir pilna cikla gaļas pārstrādes uzņēmums, kas pēc gatavās produkcijas ražošanas apjomiem ieņem vienu no līderpozīcijām Latvijā. Uzņēmums izmanto tikai augstākās kvalitātes izejvielas, nodrošinot plašu sortimentu un garantējot augstu produkcijas kvalitāti.

SIA “Talsu Gaļa Plus” piedāvā plaša spektra gaļas produktu klāstu – desas, žāvējumus, pastētes, konservētu produkciju no vistas, liellopa un cūkgaļas. Uzņēmums īpaši lepojas ar saviem mājas kūpinājumu produktiem, kas gatavoti pēc tradicionālām receptēm un augstas kvalitātes auksti kūpinātām desām.

Uzņēmumi, kas aktīvi piedalās starptautiskajās izstādēs un izmanto LVAEI sniegtās priekšrocības, atzīst, ka tieši izstādes palīdz sakārtot eksporta jautājumus, kā arī viņi nezaudē laiku, pašiem uzņemoties rūpes par stenda būvniecību, plānošanu, platību pasūtīšanu un daudzām citām formalitātēm, bet uzticot to LVAEI izstāžu projekta organizatoriem, pārliecināta ir LVAEI LVAN nodaļas vadītāja dr.oec.Daina Saktiņa.

Sīkāku informāciju par izstādi iespējams saņemt izstāžu rīkotājsabiedrības mājas lapā: www.sialparis.com.

Līdzfinansējums uzņēmumiem tiek piešķirts līdz 50% apmērā no nomas maksas par neaprīkotu ekspozīcijas platību. Neaprīkotas ekspozīcijas platības viena kvadrātmetra pilna cena ir EUR 240,00/m2. Stenda organizatori dalībniekam kopstendā nodrošina kopēju dizainu vienotai valsts stenda atpazīstamībai.

SIAL 2014 pārstāvēti arī uzņēmumi no Latvijas: Tukuma piens, Food Union, Limbažu piens, Smiltenes piens, Cesvaines piens, Jaunpils pienotava, Pērnes L, Latvijas piens, Karavela, Sabiedrība IMS, Brīvais vilnis, Gamma-A, Zilā lagūna.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana