Ziņas no biznesa

AS "Rīgas Dzirnavnieks" prezidentūras laikā iepazīstinās ar Latvijas kulinārajām tradīcijām

Vineta Rudzīte, A/s "Rīgas Dzirnavnieks"
29.10.2014

AS "Rīgas Dzirnavnieks" un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts ir vienojušies piedāvāt prezidentūras viesiem Latvijā ātri pagatavojamās HERKULESS biezputras. Tā būs iespēja pašmāju uzņēmumam iepazīstināt ar putras ēšanas tradīcijām Latvijā un veicināt eksportu uz ES dalībvalstīm.

Vineta Rudzīte, AS "Rīgas Dzirnavnieks" pārstāve: "Jau 60 gadus HERKULESS graudaugu pārslas ir nozīmīga brokastu sastāvdaļa daudzām ģimenēm Latvijā, spēlējot svarīgu lomu veselīgo putras ēšanas tradīciju veidošanā Latvijā. Kļūstot par Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta partneri, tā ir iespēja parādīt mūsu ēšanas tradīcijas ārvalstu delegācijām un popularizēt vietējos produktus. Savukārt ilgtermiņā tā ir mūsu iespēja dibināt kontaktus ārvalstīs un paplašināt eksporta tirgus."

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone: "Prezidentūra ir iespēja iepazīstināt viesus ar Latvijas kulinārajām tradīcijām un vietējiem produktiem. Tāpēc priecājamies par uzņēmēju interesi sadarbībai pozitīva Latvijas tēla veidošanā."

Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā AS "Rīgas Dzirnavnieks" ne tikai nodrošinās prezidentūras pasākumos Latvijā ātri pagatavojamās putras, bet vienlaikus arī rīkos pasākumus, kas ļaus ārvalstu viesiem iepazīt Latvijas virtuvi un uzzināt par graudaugu audzēšanu Latvijā.

HERKULESS ir spēcīgs eksporta zīmols - tā gatavā produkcija tiek eksportēta uz daudzām ES valstīm, piemēram, Lietuvu, Igauniju, Skandināviju un Apvienoto Karalisti. Šogad uzņēmums uzsāka ražot ātri pagatavojamās un pilngraudu bioloģiskās auzu pārslas un uzsāka to eksportu arī uz Itāliju.

Jau otro gadu Latvijā turpinās Putras programma, kuras mērķis ir popularizēt un veidot jaunas putras ēšanas tradīcijas. Nozīmīgākais šīs programmas pasākums ir Putras programma skolās un Starptautiskās Putras dienas svinēšana oktobrī kopā ar sadarbības partneriem Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru un Slimību profilakses un kontroles centru.

HERKULESS 2014.gadā svin nozīmīgu jubileju - 60 gadus kopš Latvijā sāka izmantot tehnoloģijas labības grauda saplacināšanai par pārslu un uzsākta auzu pārslu HERKULESS ražošana. Vairākas paaudzes ir uzaugušas ar HERKULESS brokastu pārslām un no tām pagatavotajām putrām. Tas ir viens no vecākajiem pārtikas produktu zīmoliem Latvijā, kas ne tikai ir saglabājies mūsdienu tirgus apstākļos, bet turpina veiksmīgi attīstīties un būt veselīgu brokastu simbols. Mūsdienās tradīcijas attīstās un HERKULESS kļūst ne tikai par vērtīgu palīgu brokastīs, bet arī citu ēdienu sastāvdaļu.

AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā ar ilgām miltu ražošanas tradīcijām. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "Īsta saimniece".

A/s "Rīgas Dzirnavnieks"

x

Paroles atgadināšana