Ziņas no biznesa

Noslēgusies izstāde “SIAL 2014” Parīzē

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
30.10.2014

Aizvadītajā nedēļā veiksmīgi noslēdzās starptautiskā izstāde „SIAL 2014” Parīzē, Francijā. Latvijas uzņēmumi bija pārstāvēti kuplā skaitā un visi startēja ar panākumiem. Deviņi uzņēmumi trīs tematiskajās hallēs zem LVAEI un ZM zīmes pārstāvēja Latvijas eksportētgribētājus.

„Šoreiz izstādē bija uzņēmumi, kas startēja un saņems Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta (LVAEI), sadarbībā ar Zemkopības ministriju (ZM) atbalstu pirmo vai otro reizi. Šie uzņēmumi bija priecīgi par sniegto atbalstu un lietu sakārtošanu, rūpēm par dizainu, organizatoriskajiem jautājumiem un kravas nogādāšanu, un novērtēja priekšrocības, kuras sniedz LVAEI izstāžu projekta komanda. Izstāde bija plaši apmeklēta un katras nozares dalībnieks izteica gandarījumu par atrašanos savā tematiskajā hallē”, stāsta LVAEI LVAN nodaļas vadītāja, izstāžu projekta vadītāja dr.oec. Daina Saktiņa.

Maizes stendā smaržoja pēc svaigi ceptiem pīrādziņiem un maizītēm, par ko rūpējās SIA „Matss” ar zīmolu „Cannelle Bakery”, bet ar karstu cepumu un piparkūku aromātu apmeklētēji tika lutināti no SIA „Enhars” puses, par veselīgiem našķiem un kārumiem gādāja SIA „Kārumu fabrika”.

Gourmet hallē garām paiet nevarēja SIA „Spilva” gardajām premium klases tomātu mērcēm un piedevām, savukārt par dabas veltēm gādāja SIA „Very Berry” ar sulām un morsiem, bet SIA „Premium Chocolate” ar zīmolu „NELLEULLA” kārdināja ar ekskluzīvajām trifelēm, kuras neatstāja vienaldzīgu nevienu.

Gaļas paviljona Latvijas stendā ikviens varēja nobaudīt SIA „Rēzeknes gaļas kombināta” un SIA „Talsu gaļa plus” desas, kūpinājumus, cīsiņus un dažādus gardos gaļas izstrādājumus, SIA „Baltic Wild” nodrošināja ar daudzveidīgo un īpašo medījumu gaļas izstrādājumu klāstu.

Šī izstāde notiek katru otro gadu Villepinte izstāžu centrā – Parīzē, Francijā. 2012.gadā SIAL 2012 apmeklēja 150 tūkstoši profesionāļu un izstādē piedalījās gandrīz 6 tūkstoši dalībnieku no 100 pasaules valstīm. Sīkāku informāciju par izstādi iespējams saņemt izstāžu rīkotājsabiedrības mājas lapā: www.sialparis.com .

„SIAL Paris 2014” vēl piedalījās arī šādi uzņēmumi no Latvijas: Tukuma piens, Food Union, Limbažu siers, Smiltenes piens, Cesvaines piens, Jaunpils pienotava, Pērnes L, Latvijas piens, Karavela, Sabiedrība IMS, Brīvais vilnis, Gamma-A, Zilā lagūna, Latvijas balzams.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana