Ziņas no biznesa

"Fazer" saņem "World Cocoa Foundation" godalgu par atbildīgas kakao ražošanas veicināšanu

AgroPols
31.10.2014

Starptautiskā organizācija "World Cocoa Foundation" (WCF) pagājušajā nedēļā Kopenhāgenā notikušajā WCF biedru sanāksmē ir piešķīrusi "Fazer" godalgu par nozīmīgu ieguldījumu ilgtspējīgā kakao ražošanā. Otru WCF balvu saņēma dāņu uzņēmums "Toms".

"Kakao ir viena no svarīgākajām "Fazer" izejvielām, tādēļ esam sev nosprauduši ambiciozu mērķi - izmantot tikai atbildīgi ražotu kakao. Mēs priecājamies par saņemto atzinību, un tas mūs iedvesmo virzīties uz priekšu un sasniegt vēl vairāk," uzskata Maijlena Fazera (Majlen Fazer), "Fazer" kakao un šokolādes speciāliste.

"Fazer" mērķis ir panākt, lai līdz 2017.gadam visa ražošanā izmantotā kakao izcelsme būtu izsekojama un kakao atbilstu atbildīgas ražošanas kritērijiem. "Fazer" atbildīgas kakao ieguves pamatā ir WCF trīs principi: cilvēki, peļņa un mūsu planēta.

Šogad saskaņā ar atbildīgas ieguves kritērijiem ražots kakao sasniegs 50% no visa "Fazer" izmantotā kakao. Tas ietver sertificētu kakao (UTZ, Rainforest Alliance) un kakao, kas ražots saskaņā ar "Fazer" partneru atbildīgas ražošanas programmām (piemēram, Source Trust). "Fazer" WCF programmas "ECHOES" ietvaros jau kopš 2007. gada atbalsta arī Biebijas (Biéby) ciemu Kotdivuārā.

2000. gadā dibinātā WCF ir starptautiska organizācija ar 115 biedriem-uzņēmumiem, kuri veicina ilgtspējīgu kakao ražošanu, "Fazer" tajā darbojas kopš 2005.gada.

Par "Fazer"

"Fazer" ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kurš specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. "Fazer" misija ir radīt garšas baudījumu. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1891. gadā tā panākumu pamatā ir izcila produktu un pakalpojumu kvalitāte, spēcīgi zīmoli, kompetenti darbinieki, kā arī atbildīga pieeja it visā, kas tie darīts.

"Fazer Grupas" neto apgrozījums 2013.gadā sasniedza gandrīz 1,7 miljardus eiro, uzņēmumā strādā vairāk nekā 15 tūkstoši darbinieku. "Fazer" savā darbībā ievēro stingrus ētikas principus, kas ir balstās uz uzņēmuma vērtībām un ANO ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nosacījumiem.

"Fazer Latvija" ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem - "Fazer" un "Druva". Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Savukārt "Fazer" saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes "Karl Fazer" un "Geisha", tiek ražoti Somijā. 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 18,41 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darbadevējs Ogrē.

Makes the world taste good

Informāciju sagatavoja Leena Majamäki, "Fazer Group" viceprezidente komunikācijas jautājumos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana