Ziņas no biznesa

PF "Ķekava": Būtiski pieaug marinētas gaļas noiets rudens-ziemas sezonā

Iveta Misiņa, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
13.11.2014

Latvijas vadošā putnu gaļas ražotāja AS "Putnu fabrika Ķekava" (PF "Ķekava") veiksmīgi uzsāktās pārmaiņas un īpašnieka maiņa 2013.gadā labvēlīgi turpina ietekmēt uzņēmuma izaugsmi 2014.gadā. To apliecina ne tikai šā gada pirmā pusgada apgrozījuma pieaugums, bet arī biznesa laikraksta "Dienas Bizness" veidotais Latvijas lielāko uzņēmumu Top500, kurā PF "Ķekava" 2013.gadā pakāpusies par 23 vietām, salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

"Pagājušā gada panākumi galvenokārt saistāmi ar uzņēmuma iekšējo procesu sakārtošanu, darba organizācijas optimizāciju, kā arī darbu ar klientiem, kuri novērtējuši mūsu produkcijas kvalitāti. Izaugsmi arī veicināja Linas Agro Group ienākšana 2013.gada nogalē. Stabils īpašnieks, kurš bija gatavs investēt, sniedza iespēju attīstīt PF "Ķekava" ražotni - vienīgo Latvijā, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu – no cāļu izaudzēšanas līdz gatavam produktam," stāsta Andris Vilcmeiers, AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

"Līdz gada beigām mūsu mērķis ir nostiprināt Latvijā audzētas cāļu gaļas produkcijas vadošās pozīcijas Baltijā un veicināt tās konkurētspēju eksporta tirgos. Mums ir plāni investēt ražošanas modernizācijā, attīstīt jaunus produktus un jaunas garšas jau zināmiem un iecienītiem produktiem, un tādējādi nodrošināsim stabilu uzņēmuma izaugsmi gadu no gada,» papildina A.Vilcmeiers.

Produkcijas ražošanai PF "Ķekava" izmanto tikai pašu audzētu cāļu gaļu, ko iegūst no vairāk nekā 1,2 miljoniem putnu, kas pastāvīgi aug ražotnē. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, putnu skaits šā gada pirmajos astoņos mēnešos ir pieaudzis par 0,2 miljoniem.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušajā gadā PF "Ķekava" apgrozījums audzis par 14,8%, savukārt šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedzis 20,7 miljonus eiro apgrozījumu, kas, salīdzinot ar 2013.gada attiecīgo laika periodu, ir par 11% vairāk. Uzņēmuma peļņa pirmos sešos mēnešos ir 1,7 miljoni eiro.

Par AS "Putnu fabrika Ķekava"

AS "Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" un SIA Lielzeltiņi saražo vairāk nekā 95% no kopējā Latvijā audzētās un saražotās putnu gaļas apjoma.

PF "Ķekava" šobrīd strādā vairāk nekā 600 darbinieku. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus. PF "Ķekava" pastāvīgi aug vairāk nekā miljons cāļu.

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana