Ziņas no biznesa

Pirmā Bordo karotīte - uzņēmumam Aloja-Starkelsen

Ilze Vabole, AgroPols
20.11.2014

Uzņēmums Aloja-Starkelsen kļuvis par pirmo uzņēmumu, kas saņēmis tiesības izmantot Bordo karotīti, informēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis. Ar šo pārtikas produktu kvalitātes zīmi Aloja-Starkelsen turpmāk marķēs Latvijā ražotās želejas Citrus, Apelsīns un Kivi. Bordo karotīti piešķir tikai tiem pārtikas produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā, kas atbilst paaugstinātas kvalitātes prasībām un nesatur ģenētiski modificētus organismus.

"Mums ir ļoti liels prieks, ka jau drīzumā Bordo karotīte parādīsies uz pirmajiem pārtikas produktiem. Mēs ceram, ka dalībnieku skaits pakāpeniski pieaugs un uzņēmumi novērtēs tādas šobrīd aktuālas Bordo karotītes sniegtās iespējas kā priekšrocības valsts un pašvaldības iepirkumos un atbalstu eksporta tirgus apgūšanai. Aicinu arī citus uzņēmējus būt aktīviem un pieteikties šīs kvalitātes zīmes izmantošanai," saka LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure. LPUF ir organizācija, kas piešķir uzņēmumiem tiesības lietot kvalitātes zīmi Bordo karotīte.

Šī kvalitātes zīme noteikti būs noderīga gaļas produktu, piena, maizes, zivju, dzērienu, saldumu un dažādu veidu konservu ražotājiem, kas daudzas no produktu ražošanā izmantotajām izejvielām importē.

"Mēs, protams, ceram, ka patērētāji novērtēs to, ka mūsu produktiem ir piešķirta kvalitātes zīme Bordo karotīte. Tas ir apliecinājums, ka mūsu ražotās želejas, no kā var pagatavot lieliskus saldos ēdienus, ir kvalitatīvs produkts, kas atbilst visaugstākajiem standartiem," saka Aloja-Starkelsen vadītājs Jānis Garančs.

Lai saņemtu Bordo karotīti, ir jāveic speciālās PVD pārbaudes attiecīgajam produktam un pēc pozitīva atzinuma jāslēdz līgums ar LPUF par Bordo karotītes izmantošanu. Dalības maksa vienam produktam ir 70 eiro gadā.

Bordo karotītes mērķis ir veicināt kvalitatīvas vietējās izcelsmes pārtikas atpazīstamību eksporta tirgos un pieejamību vietējā tirgū, kā arī veicināt vietējo preču un pakalpojumu īpatsvara palielināšanu publiskajos iepirkumos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana