Ziņas no biznesa

"Food Union" pirmo reizi piedalās vienā no lielākajām izstādēm Ķīnā

Linda Mežgaile, Food Union
26.11.2014

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union piedalās vienā no lielākajām pārtikas izstādēm Ķīnā - World of Food Beijing 2014, kas notiek Pekinā no 26. līdz 28. novembrim. Šī ir lielākā pārtikas izstāde Ķīnas ziemeļu reģionā, kas ir visstraujāk augošais un vispievilcīgākais reģions pārtikas produktu importam ar 200 miljonu iedzīvotāju tirgu.

"Pašlaik Ķīna ir pasaulē lielākais piena produktu, galvenokārt piena pulvera, importa tirgus. Taču Ķīnas tirgus nav homogēns, patērētāju gaumes reģionos atšķiras un tās strauji attīstās. Tādēļ īpaša nozīme ir kontaktu nodibināšanai ar lokālajiem partneriem - tirdzniecības ķēdēm, izplatītājiem. Līdz šim esam veiksmīgi nodibinājuši kontaktus Šanhajas reģionā, taču, pateicoties dalībai World of Food Beijing, plānojam kontaktu loku paplašināt arī Ķīnas ziemeļu reģionā - Pekinā, Tiandžinā, Hebejā un citās pilsētās, kā arī iegūt atsauksmes par mūsu produktiem no potenciālajiem pircējiem," skaidro Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Food Union lielākajā pārtikas izstādē Ķīnas ziemeļu reģionā World of Food Beijing 2014 prezentēs Latvijā jau iecienītus piena produktus - RASA sviestu un svaigos un kausētos sierus, Rasēns piena dzērienus bērniem, Limbažu piens svaigo sieru un Lapzemes sieru Valmiera, kā arī industriālos produktus - sauso pienu un sausās piena sūkalas. Tāpat Food Union stendā prezentēs premium saldējumu Ekselence, augļu saldējumu Nu Fruit un Nu Smoothie, un Latvijā iemīļotāko saldējumu Pols.

World of Food Beijing 2014 izstāde pirmo reizi notiek starptautiskā izstāžu operatora Anuga paspārnē. Tā norisināsies 2009.gadā jaunatklātajā Ķīnas nacionālajā konferenču centrā Pekinā, 500 izstādes dalībniekiem aizņemot vairāk nekā 22 tūkstošu kvadrātmetru izstāžu telpu. Plānots, ka izstādi apmeklēs 203 uzņēmumu pārstāvji no 23 pasaules valstīm. Food Union stends atrodas Eiropas piena produktu kopstendā. Vairāk par izstādi: http://www.worldoffoodbeijing.com

Par Food Union:

Food Union ir apvienotais AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens uzņēmuma nosaukums, kas atspoguļo jaunu darbības filozofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus. Food Union šobrīd kopumā ir vairāk nekā 700 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 115 miljonus eiro gadā. Food Union ražotnes iepērk pienu no teju 1000 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Food Union

x

Paroles atgadināšana