Ziņas no biznesa

"Cesvaines piens" sāk jauna sviesta ražošanu ar Himalaju sāli

Iveta Balode, A/S "Cesvaines Piens"
09.12.2014

Paplašinot sviesta līniju ar jaunu sviestu A/S "Cesvaines Piens" (CP) uzsākusi sviesta ar Himalaju sāli ražošanu. Decembrī tirdzniecībā nonāk jaunās produkcijas pirmās 7000 sviesta paciņas ar Himalaju sāli.

Līdz ar jauno gadu CP plāno sviesta ar Himalaju sāli ražošanas apjomus mēnesī palielināt vismaz 4 reizes tādējādi kopumā sviesta kopējo ražošanu uzņēmumā kāpināt par 25%.

"Esam gandarīti šo gadu noslēgt ar vēl viena, tā sauktā nišas produkta, izstrādes palaišanu. Cesvaines piena sviests ar Himalaju sāli ir pirmais šāda veida produkts Latvijā. Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu organismā, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi atšķirībā no parastās sāls, kas traucē šiem procesiem," tā A/S "Cesvaines Piens“ valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, uzsverot "Ar minimālām investīcijām produkta izstrādē, vien desmitu tūkstošu eiro apmēros, esam palielinājuši piena pārstrādes apjomus, kas šajā sarežģītajā posmā piena pārstrādes jomā, nav mazsvarīgi."

Šobrīd CP iepērkot pienu tikai no Cesvaines apkaimes piena ražotājiem mēnesī ražo sviestu 20t apjomā.

Jau tika ziņots, ka CP šogad pēc ražošanas cehu paplašināšanas un modernizācijas, investējot EUR 456 550, jūlijā uzsāka tādu nišas produktu kā siera ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un siera ar sēkliņām ražošanu.

Arī 2015. gadā CP turpinās iesākto nišas produktu izstrādes stratēģiju.

Par A/S "Cesvaines Piens":

Cesvaines pienotava dibināta 1921.gadā, sākotnēji ražojot sviestu un sieru Bakšteinu. 1997.gadā izveidota akciju sabiedrību "Cesvaines Piens". 2009. gadā realizēta iekārtu un cehu modernizācijas projekts ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējuma atbalstu ieguldot projektā kopumā gandrīz 800 000 latu.

Šobrīd "Cesvaines piens" izgatavo trīs tipu: Gouda, Maasdam un Tilsiter sierus un piena produktus: sviestu, krējumu, mājas sieru CIBA un biezpienu. A/S "Cesvaines Piens" izgatavoto produkciju fasē un iepako A/S "Siera Nams", kas veic produkcijas loģistiku.

Kopš 2013. gada CP piedalās vispasaules pārtikas izstādēs ANUGA (Vācija) un SIAL (Francija)

Riga Food 2014 piešķirta sudraba medaļa kategorijā nogatavināti puscietie sieri. Riga Food 2012 piešķirta sudraba medaļa Krievijas siers, bronzas medaļa Holandes siers.

A/S "Cesvaines Piens"

x

Paroles atgadināšana