Ziņas no biznesa

"Spilva" šonedēļ sāk ražot majonēzi Čehijas tirgum

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
24.02.2015

Šajā nedēļā "Spilvas" ražotnē Babītes novadā ir uzsākta majonēzes ražošana Čehijas tirgum. Pirmajos četros mēnešos paredzētais ražošanas apjoms Čehijas vajadzībām ir 750 tonnas majonēzes.

Čehijas tirgum tiek ražota divu veidu majonēze - "Provansas" un "Tatāru". Produkti tiek gatavoti pēc uzņēmuma "Vitana" pasūtījuma un sadarbībā ar šī uzņēmuma tehnologiem. Babītes novadā ražotā majonēze Čehijā būs pieejama ar zīmolu "Vitana".

"Jau 18 gadus viena no uzņēmuma "Spilva" specializācijām ir majonēzes ražošana. Nepārtraukti savā ražotnē attīstām majonēzes ražošanas tehnoloģijas un tehniskās iespējas. To novērtē ne tikai pircēji Latvijā, bet arī - sadarbības partneri citur Eiropā," skaidro "Spilvas" mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne.

Pirmās divas majonēzes kravas plānots nokomplektēt līdz 2.martam, kad uz Čehiju paredzēts nosūtīt divus kravas auto. Vienā kravā jānogādā 30 paletes majonēzes, otrā - 33 paletes. Kopējais pasūtījums no Čehijas tirgus pirmajiem 4 mēnešiem paredz piegādāt 750 tonnas majonēzes.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums "Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana