Ziņas no biznesa

"Food Union" ražotnes saņem Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas sertifikātus

Linda Mežgaile, Food Union
16.03.2015

Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union ražotnes AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens saņēmušas Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikātus, kas ļaus uzsākt eksportu uz Ķīnu tiklīdz Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saņems apstiprinājumu no Ķīnas Tautas republikas atbildīgajiem dienestiem. Konceptuālas vienošanās par sadarbību ar biznesa partneriem Ķīnā jau panāktas.

"Pavisam tuvu ir brīdis, kad varēsim nosutīt pirmo saldējuma kravu uz Ķīnu. Līdz ar sertifikātu saņemšanu, Food Union “mājas darbs”, lai uzsāktu tirdzniecību Ķīnā, ir izpildīts. Tagad ar nepacietību gaidām, kad abu valstu atbildīgie dienesti nokārtos -pēdējās formalitātes. Par palīdzību šajā procesā īpaši gribam pateikties Zemkopības ministram Jānim Dūklavam un Ķīnas vēstniekam Latvijā Jangam Guocjangam (Yang Guoqiang)," tā Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

"Eksporta uzsākšanai uz Ķīnu mums būs nepieciešams papildu svaigpiens. Esam aprēķinājuši, ka sākotnējā posmā tās būs aptuveni papildus 50 tonnas svaigpiena dienā līdz pat 400 tonnām dienā gadu pēc eksporta uzsākšanas. Tas ir divreiz vairāk, nekā iepērkam pašlaik,” papildina Normunds Staņēvičs.

Saņemtie Ķīnas pārtikas drošības pārvaldības sistēmas (HACCP) sertifikāti abām Food Union ražotnēm nākotnē ļaus eksportēt saldējumu, augstā temperatūrā pasterizētu pienu un un saldo krējumu, krēmsieru, sviestu, kausēto sieru, biezpienu un industriālos produktus – pilnpiena un vājpiena pulveri. Taču sākotnējā posmā plānots attīstīt tieši saldējumu Ekselence, Pols un Nu Fruit, kā arī RASA svaigo un kausēto sieru eksportu.

Ķīnas HACCP sertifikātus izsniedza Ķīnas sertifikācijas un inspekcijas kompānija (China Certification & Inspection (Group) Co., Ltd), kas šī gada janvārī aizvadīja piecu dienu auditu Food Union ražotnēs, lai pārliecinātos par Food Union ražoto produktu un produktu drošības vadības sistēmas atbilstību Ķīnas prasībām.

Ķīnas sertifikācijas un inspekcijas kompānija (CCIC) ir neatkarīga sertifikācijas un inspekcijas organizācija, kas sniedz inspekcijas, verifikācijas, sertifikācijas un pārbaudes pakalpojumus. CCIC ir akreditēta Ķīnas Tautas Republikas galvenās kvalitātes uzraudzības, pārbaudes un karantīnas pārvaldē (AQSIQ), Ķīnas Tautas Republikas sertifikācijas un akreditācijas administrācijā (CNCA) un Ķīnas nacionālās akreditācijas atbilstības novērtēšanas iestādē (CNAS).

Par Food Union:

Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens, un lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS Premia Foods.

Food Union ir lielākais piena pārstrādātājs un vadošais uzņēmums pārtikas un dzērienu ražošanā Latvijā, un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Provizoriski Food Union apgrozījums 2014.gadā sasniegs 125 miljonus eiro. Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Food Union ražotnes Latvijā iepērk pienu no teju 400 Latvijas zemnieku saimniecībām.

Food Union strādā pēc augstākajiem pārtikas drošības un kvalitātes drošības standartiem. Tā ražotnes ir saņēmušas ISO 9001, ISO 14000 un ISO 22000 sertifikātus, kā arī veiksmīgi izgājušas FSSC 22000 un Ķīnas HACCP auditus.

Food Union

x

Paroles atgadināšana