Ziņas no biznesa

Paplašināta "Fazer Latvija" maiznīca un izveidotas jaunas darba vietas

Baiba Gulbe, Fazer Bakery Baltic
20.03.2015

Fazer ražošanas konsolidācijas projekts Baltijā ir sekmīgi pabeigts, un notikusi - visu ražošanas līniju pārnešana uz Ogres un Kauņas maiznīcām. Projekta ietvaros Fazer maiznīcā Ogrē ir paplašināta ražotne, pārveidojot esošās līnijas un uzstādot jaunu porciju maižu līniju. Tikmēr darbi turpinās - aktīvi norit jaunās saldēto kūku un konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecība, kas ir pēdējo gadu vērienīgākais Fazer attīstības projekts Baltijas valstīs. Kopumā Fazer ceptuvē un jaunajā ražotnē Ogrē tiks izveidotas papildus 40 jaunas darba vietas, un plānoto investīciju apjoms pārsniedz 5 milj. eiro.

"Esam paveikuši ļoti nozīmīgu darbu, lai nostiprinātu pozīcijas maizes tirgū Latvijā un citu Baltijas valstu tirgos ilgtermiņā. Vienlaikus jāsaka, ka tikpat liels darbs veicams, lai uzsāktu saldētu kūku un konditorejas izstrādājumu ražošanu un eksportu jau šī gada rudenī. Pašreiz meklējam papildus jaunus darbiniekus gan maiznīcai, gan jaunajai ražotnei, kur nepieciešamas zināšanas un pieredze konditorejas izstrādājumu ražošanā. Lai arī esam liels uzņēmums ar modernizētu ražotni, komandas darbs un cilvēki - mūsu darbinieki - ir pamatu pamats sekmīgai uzņēmuma attīstībai", komentē Mindaugas Snarskis, Fazer Bakery Baltic rīkotājdirektors.

Fazer Bakery Baltic ražošanas konsolidācijas darbi tika uzsākti 2014. gada septembrī, un to ietvaros ir veikta Fazer maiznīcu paplašināšana Ogrē un Kauņā, kur pārveidotas esošās un uzstādītas jaunas ražošanas līnijas. Fazer maiznīcas Ogrē un Kauņā turpmāk nodrošinās maizes piegādi visām trim Baltijas valstīm - Igaunijai, Latvijai un Lietuvai.

Fazer jaunā saldēto kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne tiek būvēta blakus Fazer maiznīcai Ogrē, un tā pilnībā tiks integrēta esošajā uzņēmuma infrastruktūrā. Pašreiz noris ražotnes ēkas būvniecība, vasarā plānots sākt līniju testēšanu un septembrī sākt produktu ražošanu un eksportu. Jaunajā kūku un konditorejas izstrādājumu ražotnē tiks izveidotas 20 jaunas darba vietas. Jau šobrīd notiek darbinieku štata vietu aizpildīšana, jo vēl pirms darbu uzsākšanas jaunajam ražotnes personālam ir plānotas apmācības.

Par Fazer

Fazer ir starptautisks ģimenes uzņēmums, kurš specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Fazer misija ir radīt garšas baudījumu. Jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1891. gadā tā panākumu pamatā ir izcila produktu un pakalpojumu kvalitāte, spēcīgi zīmoli, kompetenti darbinieki, kā arī atbildīga pieeja it visā, kas tie darīts.

Fazer Grupas neto apgrozījums 2013. gadā sasniedza gandrīz 1,7 miljardus eiro, uzņēmumā strādā vairāk nekā 15 tūkstoši darbinieku. Fazer savā darbībā ievēro stingrus ētikas principus, kas ir balstās uz uzņēmuma vērtībām un ANO ilgtspējīgas uzņēmējdarbības nosacījumiem.

Fazer Latvija ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem - Fazer un Druva. Maize tiek cepta mūsdienīgā ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. Savukārt Fazer saldumi, no kuriem Latvijā populārākie ir šokolādes Karl Fazer un Geisha, tiek ražoti Somijā. 2013. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 18,41 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darba devējs Ogrē.

Makes the world taste good!

Fazer Bakery Baltic

x

Paroles atgadināšana