Ziņas no biznesa

"Food Union" un Valmieras tehnikums izstrādā jaunu izglītības programmu

Linda Mežgaile, Food Union
24.03.2015

Latvijas vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union ir iesaistījies duālās izglītības projektā sadarbībā ar Valmieras tehnikumu un kopīgi izstrādā jaunu izglītības programmu, lai nodrošinātu iespēju iegūt Piena ražošanas meistara palīga kvalifikāciju. Programmas mērķis ir piedāvāt kvalitatīvu un darba tirgū pieprasītu profesijas apguvi, kas ir maksimāli pietuvināta reālai darba videi uzņēmumā.

"Mēs liekam ļoti lielas cerības uz šo programmu, lai sagatavotu profesionālu un reālai darba videi piena pārstrādē piemērotu personālu. Food Union ne tikai līdzdarbojas studiju programmas izstrādē, prakses vietu nodrošināšanā un stipendiju izmaksā, bet arī pēc studijām piedāvā iespēju strādāt kādā no mūsu ražotnēm Rīgā vai Valmierā. Jauna kvalificēta darbaspēka piesaiste ir viens no uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem," stāsta Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union) valdes priekšsēdētājs.

Studijas jaunajā programmā varēs uzsākt no šī gada septembra. Programmai varēs pieteikties interesenti vecumā līdz 29 gadiem ar pabeigtu vidējo izglītību. Mācību ilgums - pusotrs gads. Programmas saturā iekļauta teorijas apguve un praktisko iemaņu apguve kādā no Food Union ražotnēm - AS Rīgas piena kombināts vai AS Valmieras piens. Mācību laikā studenti saņems stipendiju. Sekmīgi pabeidzot studijas jaunajam speciālistam būs iespēja turpināt darbu kādā no Food Union ražotnēm piena ražošanas meistara palīga amatā.

"Darba vidē balstītās izglītības programmas teorētisko daļu jauniešiem būs iespējas apgūt Valmieras tehnikuma jaunajās, modernajās piena produktu pārstrādes laboratorijās, bet praktisko daļu, kas sastāda 70% no programmas - AS Valmieras piens vai AS Rīgas piena kombināts ražotnēs, piesaistot darbaudzinājus no ražošanas. Kas nav mazsvarīgi - Food Union nodrošinās arī stipendiju mācību laikā un dzīvošanu Rīgā prakses laikā. Tas ir fantastisks komplekts!" uzsver Valmieras tehnikuma direktors Ēriks Spuriņš.

Pirmā iepazīšanās ar iespējām, kādas piedāvā duālā izglītība un konkrēti šī programma varēja izstādē SKOLA 2015, kas norisinājās Ķīpsalā 27.-28.februārī un 1.martā. Valmieras tehnikuma stendu, kurā Food Union prezentēja izstrādāto programmu, apmeklēja daudz interesentu, kuriem bija iespēja kā iepazīties ar studiju programmu, tā nodegustēt Food Union produkciju, kas ražota tikai no Latvijā iegūta piena.

Par Food Union

Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens, un lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS Premia Foods.

Food Union ir lielākais piena pārstrādātājs un vadošais uzņēmums pārtikas un dzērienu ražošanā Latvijā, un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Provizoriski Food Union apgrozījums 2014.gadā sasniegs 125 miljonus eiro. Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Food Union ražotnes Latvijā iepērk pienu no teju 400 Latvijas zemnieku saimniecībām.

Food Union strādā pēc augstākajiem pārtikas drošības un kvalitātes drošības standartiem. Tā ražotnes ir saņēmušas ISO 9001, ISO 14000, ISO 22000, FSSC 22000 un Ķīnas HACCP sertifikātus.

Food Union

x

Paroles atgadināšana