Ziņas no biznesa

Šprotu ražotāji startēs vērienīgā privāto preču zīmju izstādē Amsterdamā

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
18.05.2015

Latvijas šprotu ražotāji, kas apvienojušies biedrībā "Rīgas šprotes", otrdien, 19.maijā, startēs lielākajā pasaules privāto marķējumu zīmolu izstādē "World of Private Label 2015" Amsterdamā, aģentūru LETA informēja biedrības vadītājs Imants Cīrulis.

Izstādē piedalīsies zvejas produktu pārstrādes uzņēmumi SIA "Sabiedrība IMS" no Mērsraga, AS "Brīvais vilnis" no Salacgrīvas, SIA "Gamma-A" un SIA "Karavela" no Rīgas.

Izstādes dalībnieki plāno piesaistīt pasaules lielākos mazumtirgotājus un vairumtirgotājus no vairāk nekā 100 valstīm. Paredzams ka izstādē būs ap 4000 stendiem no vairāk nekā 50 valstīm, demonstrējot jaunākās privātā marķējuma attīstības tendences.

Latvijas uzņēmumi izstādīs savu produkciju un darbosies kopējā 45 kvadrātmetru stendā ar vairāk nekā 100 produkcijas veidiem, tostarp tādiem atzītiem produktiem kā "Rīgas šprotes", "Cara šprotes", "Šprotes" stikla burciņās ar uzgriežamu vāciņu, kā arī metāla kārbā ar caurspīdīgu polimēru vāciņu. Tāpat tiks piedāvāti konservēti laši, mencu aknas, jauna veida pastētes un konservi no Baltijas jūras un okeāna zivīm.

Kā norādīta Cīrulis, ņemot vērā ekonomiskās un politiskās izmaiņas pēdējā gada laikā Austrumu tirgos un notikumus Krievijā, Ukrainā, kas ietekmēja zivju konservu eksportu un uzņēmumu finansiālo stāvokli kopumā, uzņēmumi aktīvi izmanto valsts atbalstu jaunu noieta tirgu piesaistē.

"Mūsu mērķis izstādē ir palielināt zivju konservu pārdošanas apjomus Eiropā un citviet pasaulē un atrast jaunus sadarbības partnerus, tostarp piegādāt tirdzniecībā lielākā sortimentā produkciju ar privāto preču zīmju marķējumu," sacīja Cīrulis.

Viņš arī norādīja, ka biedrības uzņēmumi aprīļa nogalē piedalījās zivsaimniecības izstāde Briselē un vēl šajā gadā piedalīsies arī citās nozīmīgās nozares izstādēs - jūnijā Ņujorkā, septembrī Maskavā, oktobrī Ķelnē.

Dalība izstādē tiek finansēta no Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzekļiem.

Biedrībā "Rīgas šprotes" darbojas uzņēmumi "Unda", "Rānda", "Līcis 93", "Sabiedrība IMS", "Brīvais vilnis", "Gamma A", "Karavela" un "Venstpils ZKK".

Biedrības uzņēmumu apgrozījums 2014.gadā pārsniedza 142 miljonus eiro. Tika saražoti 219 miljoni konservu kārbu, tajās skaitā 101 miljons šprotu konservu. Uzņēmumi kopumā pārstrādāja 26 400 tonnas brētliņu, 14 000 tonnas reņģu un 12 200 tonnas dažādu okeāna zivju. Eksportēts tiek virs 97% produkcijas uz vairāk nekā 40 valstīm. Biedrības uzņēmumos kopā tiek nodarbināti 3600 strādājošo.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana